Dyrk motion med bordtennus

Tilbage i 1992 besøgte Elsa Søballe den årlige festugesudstilling, der dengang var i Aarhus Rådhus. Hun var lige stoppet på arbejdsmarkedet og var ved at finde ud af, hvad hun nu skulle få tiden til at gå med. Èn af aktiviteterne på udstillingen var bordtennis, og selv om Elsa aldrig havde spillet før, blev hun grebet af de grønne borde og den lille bold. I så høj grad at hun i dag møder op tre gange om ugen i en kælder ved Ellekærskolen og spiller bordtennis i klubben Århus Bordtennis Veteraner. Det er hun ikke ene om. Klubben har 85 medlemmer, hvoraf ca. 15 er kvinder, og mange af dem møder op både mandag, onsdag og fredag, hvor der er spilletid fra 9 – 14. Selv om Elsa Søballe er fyldt 83, er hun langt fra den ældste i klubben, der har aktive medlemmer fra 61 – 94 år.

 

Det sociale trækker

”Det giver rigtig god motion, men det er lige så meget det sociale, der trækker”, fortæller Elsa. ”Mellem kampene hygger vi os, og så får vi da som regel også lige en øl eller en kop kaffe og en snak, når vi er færdige.” Erik Boje havde spillet bordtennis som ung, og efter en pause på 40 år begyndte han igen i Århus Bordtennis Veteraner. ”Det var én af mine venner, der ringede og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at være med, og det har jeg ikke fortrudt. Det giver masser af energi, og så giver det også lidt til hjernen at spille bordtennis”, mener Erik Boje, der er glad for den måde, træningsdagene er organiseret på. Man er ikke afhængig af en fast makker. Man møder bare op og skiftes til at spille sammen med andre og mod andre, der også er ledige på det tidspunkt. Det gør, at det sociale får meget plads i bordtennisklubben.

 

Møder danskerne

Én af spillerne skiller sig lidt ud fra de andre. Både med hensyn til udseendet og den måde han holder battet på. Det er Chang Zhi Ye, Han kommer fra Kina, og der holder spillerne på battet lige som man holder på en blyant. Og det er effektivt, både når Chang spiller og på eliteplan, hvor Kina dominerer bordtennissporten. ”Bordtennis er en meget stor sport i Kina, og for mig var det en god måde at møde danskerne på, da jeg kom her til landet”, forklarer Chang. ”Jeg ville gerne lære sproget og integrere mig, og det fungerer godt, når man mødes med andre til bordtennis”.

 


Aarhus bordtennis

Århus Bordtennis Veteraner 1986 85 medlemmer, der spiller mandag, onsdag og fredag fra kl. 9 – 14 på Ellekærskolen. Hvis du vil være med, kan du kontakte formanden Niels Andersen, mail: niels4398@stofanet.dk.

Hjemmeside: www.aabv.dk 


Mere bordtennis

Der findes også andre bordtennisforeninger for seniorer i Aarhus. Fx. Bordtennisforeningen for seniorer og Bordtennisklubben SISU/MBK. Se mere i foreningsoversigten her i magasinet.

Nyttig hjertestarter

At pengene til en hjertestarter kan være givet godt ud, ved man alt om hos Århus Bordtennis Veteraner. Klubben havde oprindelig søgt Tryg Fonden om en hjertestarter, men fået afslag. Det holdt dog ikke klubben tilbage, og for medlemmernes kontingent leasede man i stedet en hjertestarter. Og den har været pengene værd. To gange har den været i brug og været med til at redde livet for klubbens medlemmer.

Andre aktiviteter

Der findes mange forskellige aktiviteter i Aarhus Kommune – så det er muligt at finde lige præcis det, som passer dig. Du kan blandt andet give dig i kast med: