VITAL Audo og Falk

Fællesskab er omdrejningspunktet, når to unge Aarhus-musikere giver den gas til et helt særligt fredagsarrangement på Folkestedet i Festugen. De opfordrer til, at vi taler med hinanden frem for at sætte hinanden i bås. SamlingsStedet har i år, i samarbejde med Folkestedet, allieret sig med de to unge musikere og venner, Mahmoud Ahmad (også kaldet Audo) og Anton Falk. De to har sammensat dagens program, lavet aftaler og hyret en række medvirkende – alt sammen ganske gratis og i fællesskabets navn.

 

Rapper om fællesskab

De to unge musikere har fået opgaven med at skabe en dag med god energi og en masse arrangementer, der skal appellere til en målgruppe så bred som muligt. Og den opgave har de taget på sig.

“Vi har forsøgt at lave et program, som er gratis, åben for alle, og som favner børn såvel som ældre. Der bliver noget for enhver smag. Der vil være mulighed for at høre Mek Pek, lære at danse samba, høre dansk og nordisk spillemandsmusik og meget mere,” fortæller de.

De initiativrige musikere er også ophavsmænd til en rapsang om fællesskab. Sangen handler om, at vi skal tale med hinanden i stedet for at sætte hinanden i bås.

“Sangen handler om at bryde ud af de kasser, vi er havnet i, og om at leve sammen i fællesskab,” siger Anton Falk.

Både sangen og en tilhørende musikvideo kan man se og høre på Folkestedet den 6. september.

 

Forskellig opvækst

Mahmoud Ahmad og Anton Falk er gode eksempler på, at man kan finde sammen i fællesskaber, selvom man er vokset op med forskellig baggrund. Mahmoud Ahmad er vokset op i det sydlige Aarhus i det almennyttige boligbyggeri Rosenhøj.

“Det var et miljø, som var præget af nogle unge, der var ældre end mig. Nogen, som havde en hård baggrund. Men det var også et miljø, hvor man respekterede hinanden, fordi man boede i Rosenhøj,” fortæller han og understreger, at Rosenhøj også var et sted med stærke fællesskaber.

Han kom meget i Klubben i Rosenhøj, og det var også her, han fangede interessen for musik.

Anton Falk er vokset op på en nedlagt landejendom i Ormslev, nogle få kilometer vest for Viby Torv og gik på Århus Friskole i Stavtrup. Her var han en del af det stærke fællesskab, der var omkring skolen. Anton Falks bedsteforældre, Ivalo og Leif Falk var blandt de drivende kræfter på skolen. I anden klasse flyttede han med sin mor til København, men sammenholdet, vennerne og fællesskabet fra den gamle klasse, trak ham tilbage til Aarhus i niende klasse.

“Sunde og kreative fællesskaber kan flytte rigtig meget. Personligt, socialt og kreativt. En af de vigtige grunde til, at vi er med i dette projekt, er, at ingen skal lukkes ude af fællesskaber. Tanken bag SamlingsStedet om, at ’Vi er alle lige’, giver os en enorm glæde over at være med i det her,” siger Anton Falk.

 

  • Hvornår: Fredag den 6. september 2019
  • Hvor: Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C
  • Gratis Del dit fællesskab på genlydaarhus.dk

Tekst og foto: Claus Sjödin