Naturen kan være uskøn at færdes i, hvis man er dårligt gående eller afhængig af køretøjer med hjul på. Heldigvis er der flere fine indretninger rundt omkring, hvor der er tænkt på alle målgrupper. Vital Aarhus har fundet frem til nogle af by og lands tilgængelige naturområder.

 

• Badebro og baderampe ved Moesgaard Strand, Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg

Adgangsforhold: God adgang til vandet direkte fra p-plads, via ’boardwalk’ over sandet til den nyanlagte badebro. Broen strækker sig 40 meter ud i vandet og har tre opholds-platforme med bænke til at hvile benene undervejs. Broen har trapper ned til vandet, og så har den ikke mindst en kørestolsrampe på 25 meter, hvor bl.a. gangbesværede og børn kan lege i vandet ved siden af broen.

Faciliteter: Kiosk, grillpladser, boldspilsarealer, handicaptoiletter (åbne hele året).

 

 

 

Badebro ved Ajstrup Strand, Ajstrup Strand, 8340 Malling

Adgangsforhold: P-plads med indkørsel fra Ajstrup Strandvej. Der er adgang til badebroen direkte fra p-pladsen, så du som gangbesværet eller i kørestol kan køre direkte ud på badebroen. Broen har desuden et plateau med en bænk til opholdet.

Faciliteter: Handicaptoilet (og nærliggende campingplads med indkøbsmuligheder)

 

 

 

• Giber Å/Vilhelmsborg Skov, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet

Adgangsforhold: P-plads, stampede grusstier. Bilen kan du parkere ved herregården, Hovstien eller for enden af Beder Landevej ved Skalbjerg Skov. Et skybrud ødelagde for fire år siden en dæmning, og gjorde det muligt at genoprette Giber Å, der nu igen slynger sig frit og smukt gennem bøgeskoven. Et godt net af stier byder på ture gennem skoven, og du kan flere steder krydse åen via træbroer.

Faciliteter: Handicapvenligt muldtoilet ved P-pladsen ved Hovstien – med adgang til å og sti. Mulighed for at hente vand ved bygningerne på Vilhelmsborg.

 

 

 

• Handicapvenlig fiskebro ved Årslev Engsø, Sandbjergvej 15, 8220 Brabrand

Adgangsforhold: P-plads tæt på broen. Selve fiskepladsen har et plateau af træbrædder, bænke og en plan sti, der gør det muligt at køre i kørestol helt ned til søen. Det kræver et gyldigt lystfiskertegn at fiske fra pladsen, der derudover kan benyttes frit af alle.

Faciliteter: Handicaptoilet på p-pladsen mellem Brabrand Sø og Årslev Engsø (åbent året rundt)

 

 

 

• Lift til Havnebadet, Aarhus Ø, 8000 Aarhus C

Adgangsforhold: Sommeren 2019 bliver havnebadet udvidet med en lift, så man som kørestolsbruger kan komme helt ned i vandet. Og både promenadedæk og bassinområde er tilgængeligt for kørestolsbrugere.

Faciliteter: Handicap-toilet, sauna, udendørsbrusere, vandhaner til drikkevand.

 

Tekst: Pernille Bonne, foto: Per Ryolf og Visit Aarhus