Ergoterapeutstuderende skaber gode oplevelser for svage borgere

Ergoterapeutstuderende spreder glæde og oplevelser

 

”Det er dog dejligt, at sådan nogle unge mennesker giver sig tid til at gøre noget for at glæde os.” Beskeden fra en plejehjemsbeboer, der havde været med til et af FAFEs arrangementer, lunede og viste, at den indsats medlemmerne gør, er det hele værd. FAFE står for Foreningen Af Frivillige Ergoterapeutstuderende. En gruppe af studerende på Campus Nord, der omkring fire gange årligt skaber en særlig oplevelse for svage borgere som plejehjemsbeboere eller udviklingshæmmede.

 

Banko og Aros

I år har FAFE arrangeret en særlig slags banko for beboere på Lokalcenter Brabrand og i 2015 stod organisationen blandt andet for en tur på Aros for beboere i Lokalcenter Carl Blochs Gade og ture på rickshaws fra Folkestedet. ”Vi vil gerne give folk mulighed for at få en oplevelse, de ellers ikke ville have mulighed for at få. Mange ældre sidder alene og kan ikke komme ud og deltage i livet i byen,” siger Eva Classen Christensen, der er formand for FAFE i Aarhus. Marianne Therkelsen, der også sidder i bestyrelsen, supplerer: ”Nogle gange har vi selv en idé, hvor vi så får fat i nogle borgere, der kan have glæde af det, som for eksempel når vi tager en gruppe med på Aros. Andre gange kan det være et plejehjem, der ønsker vores hjælp til en oplevelse for beboerne.” Det sidste var tilfældet, da Lokalcenter Brabrand bad om hjælp til bankospil. Ikke at det er noget nyt med bankospil på plejehjemmet, men nogle af beboerne kan ikke deltage, da de kan have svært ved at følge med i opråbene eller lægge brikker på pladerne. Her trådte FAFE til og lavede ekstra store kort og hjalp med at få brikkerne på plads.

 

Godt for CV’et

”Der er mange, der ikke har børn eller børnebørn til at hjælpe sig, og de er glade, når vi træder til,” siger et tredje medlem af bestyrelsen, Michelle Thorsen. ”Det er en stor tilfredsstillelse at se den glæde, vi kan give ved at bruge et par timer af vores tid, og samtidig er det med til at binde os studerende sammen på tværs af årgangene.” ”Personligt giver det mig en masse at se glæden i øjnene hos de mennesker, vi arrangerer noget for,” fortæller Eva Classen Christensen. ”Og vi ved jo desværre også, at det måske er den eneste gang, de kommer ud i den uge,” tilføjer Marianne Therkelsen. ”Og så ser det jo også godt ud på CV’et,” erkender de tre bestyrelsesmedlemmer hos FAFE.

 

Tekst og foto: Allan Witte