Mark og Totte
– et egern og en rotte

Man kan godt være gode venner, selvom man ikke er ens. Mark er det eneste egern i parken, og det gør ham ensom og trist.

 

En dag dukker Totte op og bliver Marks bedste ven – for Totte ligner et egern. Totte er god at lege med, og de to venner finder på mange
sjove ting sammen. De andre dyr i parken forsøger at fortælle Mark, at hans nye ven slet ikke er et egern og derfor ikke kan være Marks bedste
ven.

 

Da Mark begynder at tro på, at han ikke kan være venner med Totte, sker der noget, som giver alle dyrene i parken stor respekt for Totte.

 

Illustrationerne er farverige og flotte, og der er masser af sjove situationer at gå på opdagelse i og snakke om.

 

Af Emily Gravett

 

Byens spor
– første del af trilogi

Menneskelige relationer på godt og ondt – når vi sætter spor i hinandens liv.

 

Vi er i efterkrigstidens Oslo. Her bor Jesper med sin mor og far. Doktor Lund kalder Jesper følsom. Hvis det havde været i dag, havde Jesper nok været et af de børn, der har bogstaver i sin diagnose. Venskabet med klassens anden outsider

 

Jostein gør Jespers skoleliv tåleligt. Jesper siger selv, at han er Josteins ører, for Jostein er blevet tunghør efter en trafikulykke. Deres venskab består, selvom Jostein kommer i specialskole.

 

Omkring disse drenge folder persongalleriet sig ud. Her er relationer på kryds og tværs. Jostein bliver reddet af Bjørn Stranger, der er antikvarboghandleren Olaf Halls stedsøn. Olaf Hall gifter sig med Jespers overbo, den meget korrekte enkefru Vik. Han kalder hende sin omstigningsbillet!

 

Jespers far Ewald tilbringer meget tid i baren på Bristol, hvor hyggepianisten Enzo Zanetti strandede, da krigen brød ud. Han bliver senere Jespers spillelærer (og ven). Jespers mor Maj bliver kasserer i den lokale Røde Kors-afdeling.

 

Af Lars Saaby Christensen

 

 

 

 

De efterlod os alt

Plums mor dør og efterlader et kæmpestort hus. Da Plum sammen med sine brødre skal rydde op i forældrenes hus, flytter hun simpelthen ind i barndomshjemmet med de 23 værelser, som er fyldt med minder og historier. Hun begynder at arbejde sig gennem bunker af tøj, møbler, breve, fotos m.m.

 

”De efterlod os alt” er en personlig historie om følelserne, når man mister sine forældre, om hvor meget forældre fylder i ens liv og betyder for ens egne følelser og udvikling. Og om hvor forskelligt søskende kan se på de samme begivenheder i den samme familie, alt efter hvor i søskendeflokken man er. Det er en humoristisk og vemodig, charmerende og sorgmunter selvbiografisk roman, som taler til alle om relationer til forældre og søskende, og hvor meget de faktisk betyder for ens eget liv og selvopfattelse.

 

Af Plum Johnson

 

One thought on “Bibliotekarerne anbefaler”

Comments are closed.