Hver torsdag mødes en flok haveglade frivillige i Botanisk Have. Her giver de nogle af havens bede en kærlig hånd, når de luger, planter og sår – og så hygger de sig med kaffe i pausen. De er en del af foreningen Botanisk Haves Venner, som blev stiftet af en gruppe lokale ildsjæle i 2011, fordi Aarhus Kommune havde besluttet at nedlægge en række bede i Botanisk Have.

 

”Vi mødes hver torsdag, når sæsonen er i gang. Det er forskelligt, hvornår de frivillige møder op i haven, men det er helt obligatorisk, at vi klokken 15 holder pause med kaffe og kage. Vi følger med i hinandens liv, og det er tydeligt, at vi holder af hinanden. Der er flere af de frivillige, som er oppe i årene, og her kan man virkelig mærke, at fællesskabet betyder noget,” siger Ophelia Achton, som er formand for foreningen.

 

Foreningen har cirka 20 aktive medlemmer, som med deres grønne fingre plejer Rosenbedet, Tema- haverne og Samlingen af græsser og stauder. Når Botanisk Haves Venner holder arbejdsdag hver torsdag fra midt marts til november, er alle velkomne til at komme og give foreningen en hjælpende hånd med at passe og pleje.

 

”Vi kan sagtens bruge endnu flere hænder i haven,” fortæller formanden.

 

Læs mere…

På facebook.dk/botaniskhavesvenner

Kontaktperson: Ophelia Achton 87553719, formand for Botanisk Haves Venner

 

Tekst: Mathilde Bach Callesen
Foto: Anders Trærup