Din alder er ingen hindring for at bowle

”Nogle af os har spillet bowling i 15 år, og det er ikke fordi, vi bliver bedre til det med årene – det er ligesom om, kuglerne bliver tungere og tungere.” Inge Ansbjerg slår en høj latter op. Hun er som sædvanlig mødt op i Aarhus Bowlinghal til en times bowling og hyggeligt samvær. Hun er tidligere formand for klubben og har en god forklaring på, hvorfor mange af dens medlemmer har spillet bowling i op mod 15 år: ”Vi har et smaddergodt kammeratskab, så det er helt sikkert det sociale, der betyder mest. Og så er vi rigtig gode til at tage gas på hinanden.”

 

Det mærker den nye formand Leif Simonsen også, mens han er ved at fortælle Vital om foreningen. ”Husk nu at fortælle pressen, at din kone vandt over dig i går,” afbryder én af de andre spillere med et smil. Drilleriet bliver modtaget i den kammeratlige ånd, det er givet. Men det er ikke kun for sjov, medlemmerne mødes til bowling to gange om ugen. ”Vi synes ikke, det skal være tant og fjas det hele, så derfor har vi hver gang en konkurrence, hvor vi tæller point og antallet af spares og strikes sammen. Vi putter lidt penge i en fælles kasse, og ved sæsonafslutning uddeles der præmier til de tre bedste,” forklarer Leif Simonsen, inden han griber en bowlingkugle og kaster sig ind i dysten. Han skulle jo nødig tabe til hustruen igen.

 


Vil du være med?

Ældre Sagens bowlingklub er blot ét af de mange bowlinghold for seniorer, der er i kommunen. Du kan læse mere bowlingklubber og alle andre foreninger på hjemmesiden www.aarhusseniorklubber.dk

Vil du prøve noget andet?

Det skorter ikke med tilbud og muligheder i Aarhus og omegn. Du kan kontakte dit lokalcenter eller give dig i kast med bordtennis, fodbold eller være frivillig. 

Tekst og foto: Allan Witte