Med gode råd om børnepasning, fritidsaktiviteter, fællesskaber og meget mere, bygger Hanan Yusuf dagligt bro mellem beboerne i Skovgårdsparken, Toveshøj og Gellerup og de danske samfundsmuligheder.

 

”Dem der ikke ved, hvad jeg laver, tror nogle gange, at jeg er sådan en FBI-agent for kommunen, men det er jeg ikke,” siger Hanan Yusuf med et smil på læben.

 

I arbejdet som bydelsmor er det hendes fornemste opgave at bidrage til, at områdets beboere kommer noget mere ud af hjemmene og får øjnene op for det samfund, de lever i. Det gør hun blandt andet ved at fortælle dem om de muligheder, de har i forhold til at få mere viden om tilværelsen i Danmark.

 

”Jeg er stolt af at være bydelsmor. Først og fremmest fordi jeg får medbestemmelse i Gellerup og skaber nogle fremtidsmuligheder for mig selv i forhold til uddannelse og job, men også fordi jeg kan være med til at hjælpe andre på rette vej i deres nye liv i Danmark.”

 

For at blive bydelsmor har Hanan Yusuf og 68 andre kvinder fra Gellerup gennemført en uddannelse på 56 oplægstimer. Her er de blevet undervist af blandt andet sygeplejersker og børnepsykologer inden for områder som børneopdragelse, sundhed og motion samt ligestilling og demokrati.

 

De frivillige bydelsmødre afholder hver fredag åben kvindecafe for alle, der har lyst. Her inviterer de eksterne oplægsholdere ind, som kan fortælle om noget, beboerne gerne vil vide mere om.

 

Bydelsmødrene opfordrer også folk til at deltage i beboerdemokratiet. Til kommunalvalget i 2017 stemte de eksempelvis dørklokker, og det fik positiv ind ydelse på lokalområdets stemmeprocent, som steg med 3,2 %.

 

Læs mere..

om bydelsmødre på bydelsmor.dk

 

Tekst: Rikke Ilkjær
Foto: Anders Trærup