Caféomtale: God mad giver fællesskaber

Café Frederik på Sundheds- og Kulturcenter Frederiksbjerg og Langenæs i Ankersgade tiltrækker sultne sjæle i alle aldre.

 

Fuldkornspita med tun, ærtepuré og masser af revne gulerødder og andet grønt – dagens frokostret i Café Frederik leder ikke tankerne hen på det mange forstår ved typisk pensionistmad. Men det grønne køkken er typisk for caféen, som er åben på hverdage fra kl. 8 til 13, med frokost fra kl. 11.

 

”Vi sælger 30-40 frokostretter om dagen,” fortæller ernæringsassistent Lise Tandrup, én af tre fastansatte medarbejdere i caféen, som får hjælp af flexjobbere og frivillige.

 

”Gæsterne kommer mange steder fra – plejeboligerne, ældre der deltager i forskellige aktiviteter på lokalcentret, mødregrupper, folk med ærinde i sundhedsklinikken, personalet, beboere i området og ansatte på Postcentralen, som ligger lige her overfor og ikke selv har en kantine.”

 

Maden bliver altovervejende lavet på stedet og fra bunden og man går meget op i gode, friske og sunde råvarer. Brød og kager er hjemmebagte og tre dage om ugen kan man, foruden frokostretten, også købe varm middagsmad. Café Frederik serverer både moderne og mere traditionel, dansk mad.

 

”Der skal være noget for enhver smag,” fastslår ernæringsassistent Sanne Hougaard.

 

”Det grønne og grove er populært – men topscorerne er nok alligevel ribbensstegssandwich og tarteletter med høns i asparges.”

 

TEKST Ingrid Terkelsen FOTO Brian Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *