Aarhus er fantastisk på cykel. Byen er tilpas lille til, at alt inden for bygrænsen ligger i cykelafstand. Men stor nok til, at der er masser at cykle ud at se. samtidig byder oplandet på naturskønne oplevelser, der kun bliver bedre af at blive oplevet fra cykelryg. Og faktisk kan flere af dem kun opleves på cykel, fordi cykelvejene mange steder kun er for, ja; cykler.

 

Fem gode cykelture i Aarhus

Vital har håndplukket et par skønne ture, men anbefalingen må lyde: Hop på cyklen og hjul derudaf. Uanset tempo. Verden tager sig anderledes ud, når vi oplever den med alle sanser og ad nye ruter – så selv en simpel tur rundt i kvarteret kan byde på uudforsket terræn.

 

1: Brabrandstien

Selv på en regnvåd dag er der idyllisk ved Brabrandsøen. Søen er asfalteret hele vejen rundt, men de eneste trafikanter, du støder på, er andre motionister på cykel, til fods, på rulleskøjter, rulleski eller lignende. Turen rundt om søen er knap 10 km lang (og temmelig flad).

Bonus-info: Har din cykel brede dæk kan du tage Årslev Engsø med – her er grusvej hele vejen, men den er godt kørt til.


2: Aarhus Ø (og strandbaren)

Vej- og byggearbejde gør det lidt svært at finde rundt, men Aarhus Ø med sine mange nye og spektakulære byggerier er bestemt et besøg værd. Vær opmærksom i trafikken og hold godt øje med skiltene – når først du er nået derud, gør havnebassinets naturlige afgræsning det umuligt sådan rigtigt at fare vild.

Bonusinfo: Hvis du lægger vejen forbi inden 20. september, kan du nå et besøg i Strandbaren, inden den lukker ned permanent for at give plads til flere bygninger.

 

3: Marselisborg og Moesgaard

Marselisborgskovene mod syd er en lise fra byens støj, og selv om cykelstien nogenlunde følger vejen til Moesgaard Strand, så laver den også mange afstikkere gennem skoven for sig selv. Når du kommer til stranden, er du ved vejs ende, men turen er lige så smuk tilbage mod byen.

Bonusinfo: Turen går forbi både Dyrehaven, Ørnereden og Ballehage, der med sin badebro inviterer til en dukkert eller bare en gåtur på vandet.

4: Supercykelsti Midtbyen – Skejby

Vidste du, at Aarhus i 2017 får en såkaldt supercykelsti fra midtbyen til Skejby? Supercykelstien er designet til at gøre cyklen mere attraktiv end bilen, også over længere afstand. Turen forbinder Skejbyområdet med universitetet, midtbyen og banegården og er tilrettelagt, så man på vej til og fra arbejde eller uddannelse kan nyde de skiftende årstider – turen går blandt andet gennem botanisk have, hvor væksthuset lokker med ro og smukke planter, hvis tiden tillader. Supercykelstien udvides på sigt, så det også bliver lettere at cykle til blandt andet Lisbjerg og Tilst.


 

5: Den Permante og Risskov

De fleste aarhusianere kender sikkert cykel- og vandrestien langs med vandet ud til badeanstalten Den Permanente. Men det bliver turen ikke ringere af! Havet på den ene side og skoven på den anden – og har man mod på mere, kan man fortsætte gennem Risskov ud til Åkroen. Og måske endda slå et smut omkring Egå Engsø med dens rige fugleliv.