For andet år i træk er der ’Danmark Spiser Sammen’ i uge 17. Læs med og få en smagsprøve på, hvad der sker i Aarhus.

 

Uge 17 står i fællesspisningens tegn, når ”Danmark Spiser Sammen” løber af stablen. Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der står bag den landsdækkende begivenhed. Kernen er, at fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle bliver bedre til at invitere andre indenfor – og til selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

 

Fælles måltider

I Aarhus skydes ugen officielt i gang med en stor fællesspisning i Danmarks Japanske Have, hvor der er plads til 250 deltagere. Sidste år var det Folkestedet, der lagde lokaler til det store startskud. Hele uge 17 bliver omdrejningspunkt for en masse aktiviteter med udgangspunkt i fælles måltider. Alle kan gå ind på hjemmesiden www.danmarkspisersammen. dk og se, hvor der nærmere bestemt er fællesspisninger.

 

Startskud d. 25. april

En særlig Aarhus-menu udvikles og kokkereres af Anne ’AnneMad’ Hjernøe og indehaveren af Restaurant Mefisto, Lars Kyllesbech. Ud over et lækkert og solidt måltid byder aftenen blandt andet også på indlæg ved ’AnneMad’ og musikalsk indslag ved Marie Frank Duo. Både Anne Hjernøe og Marie Frank har en stærk tilknytning til Aarhus og vil sammen med deltagerne sørge for en skøn aften i fællesskabets tegn.

 

Sanketur d. 30. april

Skraldecaféen arrangerer en hyggelig dag i Riis Skov, hvor deltagerne inviteres med på sanketur for at samle ramsløg og andre vilde urter, som efterfølgende kan bruges, når deltagerne mødes i Skraldecaféen og laver mad sammen. I Skraldecaféen opstår de nye fællesskaber ikke kun omkring det at spise sammen – men også omkring det at lave maden sammen.

 

Find et måltid

Fælles måltider er tit et af hverdagens højdepunkter og en god ramme at mødes i – også når man ikke kender hinanden så godt. På danmarkspisersammen. dk kan man tilmelde sig store og små arrangementer. Man kan også oprette sit eget arrangement, hvis man har mod på at række ud og invitere naboen, den nye kollega, forældregruppen eller fodboldklubben til en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

 

Bekæmper ensomhed

Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020. Over 70 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store, landsdækkende begivenhed ’Danmark spiser sammen’. De 70 organisationer tæller blandt andet Sundhed og Omsorg, Røde Kors, Muskelsvindfonden og Ældre Sagen.

 

Læs mere om “Danmark spiser sammen” her

Tekst: Jørgen Kisa Petersen

Foto: Folkebevægelsen mod Ensomhed