DemensHjørnet er et hus for alle aarhusianere, som gerne vil vide mere om demens. Har du demens, mistanke om demens, er du pårørende eller har du spørgsmål om sygdommen, så står demensfaglige rådgivere, socialrådgivere og psykologer klar til at rådgive, vejlede og støtte.

Rådgivning i DemensHjørnet

Det kan være du er familie, nabo eller ven til en demensramt, ansat i sundhedsvæsenet eller blot gerne vil vide, hvordan demens påvirker menneskers liv og hverdag. Vi rådgiver om tidlige tegn på demens, hvordan sygdommen udvikler sig og hvilke støttemuligheder, der er.

Rådgiverne står klar, når der sker omvæltninger som følge af demens, når du må omstille dig til nye omstændigheder, og hvis du gerne vil forstå den syges nye virkelighed.

Træningstilbud

Vi tilbyder træning til dig, der er under udredning for demens eller har en demensdiagnose og er i en tidlig fase. Vi tilbyder træning, der styrker både krop og hjerne og dermed dig selv i en hverdag med demens.

Gennem konditionstræning styrkes du til at fortsætte en aktiv hverdag, mens vi i den kognitive træning har fokus på at vedligeholde og styrke din koncentration og overblik, så du bedre kan klare hverdagens udfordringer. I træningen møder du andre i samme situation som dig, og i pauserne er der mulighed for at tale med andre over en kop kaffe.

Særligt for pårørende

Demens er en sygdom, som kan være svær at forstå og vænne sig til at leve med. Derfor kan det være en god ide at søge hjælp hos nogen, som ved, hvordan livet med demens kan se ud. Det kan være professionelle med demensfaglig viden og andre pårørende, som befinder sig i samme situation.

Vi har tre forskellige tilbud til dig som pårørende: pårørendeundervisning, pårørendegrupper og psykologsamtaler.

DemensHjørnet

Kannikegade 18 8000 Aarhus C

Tlf.: 87 13 19 37 (man-fre 9-16)

Mail: dca-demenshjoernet@mso.aarhus.dk