Alle os der lever i Aarhus, har en livshistorie at fortælle. Nogle historier udspringer fra en tid i sort-hvid, inden byen blev besat og befriet igen. Andre er skrevet i en tid, hvor Aarhus ikke længere var med bolle-å, og måske endda havde fået sin Ø. 

De tusindvis af aarhusianske livshistorier er vidt forskellige, men de har det tilfælles, at de er vævet tæt sammen med Aarhus’ gader, bygninger, institutioner, virksomheder og naturområder. Nogle står stadig nogenlunde som for 1000 år siden, mens andre er forsvundet og forvandlet af tidens tand. 

Det kan være sjovt at tage en tur ned ad “memory lane”, og genbesøge byen, som den var engang. Måske endda længe før, man selv kom til. På de sociale medier findes der en lang række grupper og sider til formålet. De rummer ikke bare gamle billeder fra Aarhus og omegn. De er også aktive fællesskaber, hvor aarhusianere i alle aldre deler deres minder og oplevelser; en fælles livshistorie i – og af – Aarhus. 

Vital giver dig her forslag til 5 sider, du skal følge: 

Navn: Århus Før og Nu 

Medie: Facebook 

Medlemmer: 13.000 

Link: (4) Århus Før og Nu | Facebook 

For dig, der gerne vil: 

Dykke ned i alt fra sort-hvide arkivfotos fra det 19. århundrede til opførelsen af Lighthouse anno 2022. Med andre ord: en blanding af nye og gamle nedslag i historien om Aarhus med tilhørende historier og debat i kommentarfeltet. Mange benytter også gruppen til at stille spørgsmål til Aarhus’ historie. 

Navn: Gamle Århus 

Medie: Facebook 

Medlemmer: 18.000 

Link: (4) Gamle Århus | Facebook 

For dig, der gerne vil: 

Blive klogere på udviklingen af Aarhus/Århus. Gruppen fokuserer på ældre billeder af aarhusianske steder og områder med tilhørende historier. Med gruppens mange tusinde medlemmer kan man gå på skattejagt i berigende anekdoter, minder og sjove guldkorn. 

Navn: Mit Aarhus 

Medie: Instagram 

Følgere: 22.000 

Link: MitAarhus (@mitaarhus) • Instagram-billeder og -videoer 

For dig, der gerne vil: 

Få Aarhus fortalt gennem aarhusianernes egne billeder og ord. Hver uge får en ny aarhusianer nøglen til kontoen, og kan frit dele billeder, video og ord fra deres hverdag. Det er et interessant koncept, der viser byens mangfoldighed gennem aktuelle, nærværende og personlige fortællinger.

Navn: Aarhus i udvikling 

Medie: Instagram 

Følgere: 3.000 

Link: Aarhus i udvikling (@aarhusiudvikling) • Instagram-billeder og -videoer 

For dig, der gerne vil:  

Vide mere om aktuel byudvikling i Aarhus. Siden er spækket med aktuelle planer og nye byggerier, hvor du opfordres til at tage aktiv del i byens udvikling. Samtidig finder du sjove opslag om for eksempel “Byens første 3D-fodgængerfelt” eller forslag til gode gåruter i Aarhus.

Navn: Den Gamle By 

Medie: Facebook 

Medlemmer: 60.000 

Link: (4) Den Gamle By | Facebook 

For dig, der gerne vil: 

Tage på tidsrejse gennem Den Gamle By og de utallige fortællinger og oplevelser, der gemmer sig i byens charmerende tidskapsel. Du finder opslag om alt fra historiske nedslag såsom “hvornår blev farvede reklamer på husgavle normalt i Aarhus?” til kommende begivenheder og arrangementer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.