Lav dine egne ting i træ

Træsnitterklubben giver et godt afbræk i hverdagen.

 

Træspånerne flyver rundt i det lavloftede lokale i Lokalcenter Vestervangs kælder. Jørgen Jespersen har sat et stykke træ i drejebænken og er ved at rette det til. Han er et af medlemmerne i Træsnitterklubben, der mødes et par timer hver tirsdag. ”Jeg drejer alt muligt – fra små snurretoppe til store skåle”, forklarer Jørgen, der har været en del af Træsnitterklubben i mange år. ”Vi er en gruppe der mødes hver tirsdag over vores fælles interesse i træ, og ud over det bliver der også god plads til masser af snak, ligesom vi skiftes til at tage kagen med til kaffen, og det er også vigtigt”. Denne dag har han selskab af Werner Olesen og Inger Margrethe Frislev. Werners store interesser er billedskæring.

 

I dag er det en udsmykket hestesko i træ, der bliver bearbejdet med de medbragte jern. ”Jeg er fascineret af billedskærerarbejdet, og har da også rigtig mange relieffer derhjemme, men det er ikke kun håndværket der interesserer mig. Det er et godt afbræk i hverdagen og mødet med de andre har stor værdi.” Det er Inger Margrethe enig i: ”Jeg er tidligere børnehavepædagog, så jeg har arbejdet med træ i mange år, men det er lige så meget for selskabets skyld jeg kommer her”, siger hun i en lille pause fra stiksaven, som hun bruger til at save små figurer ud med. Noget der senere skal blive en del af et gammeldags træpuslespil. Træsnitterklubben tager gerne mod nye medlemmer, og det er ikke en forudsætning, at man er garvet ud i snedkeriet. Jørgen Jespersen, der er tidligere sløjdlærer, og de andre medlemmer er klar til at give nye medlemmer en hånd med at komme i gang.

 

Træsnitterklubben mødes hver tirsdag i kælderen ved Lokalcenter Vestervang. Kontakt Jørgen Jespersen, tlf. 8616 0088, hvis du vil vide mere.

 

Du kan også prøve kræfter med glasfusing, fodbold, bordtennis og meget andet.

 

Tekst og foto: Allan Witte