Seniorer kan sagtens spille fodbold

Det er ikke kun resultaterne der tæller når der spilles fodbold i +55 klassen.

 

”Det kan altså ikke passe. Vi havde dem helt nede i sækken, og så lukker de dem ind i kampen igen”. Frustrationen er tydelig blandt den halve snes mænd på sidelinjen. Stautrup IF har netop reduceret til 2-1 mod de lokale spillere fra Christiansbjerg Idrætsforening (CIF), der ellers havde siddet solidt på kampen og var ved at trille en 2-0 sejr hjem. Humøret steg dog igen flere grader, da CIF kort før tid fik scoret til kampens resultat 3-1, hvorefter spillere og tilskuere luntede hen til klubhuset og den længe ventede 3. halvleg.

 

CIF har to hold i DBUs turnering for spillere i +55 – et 11-mands og et 7-mands. Der er godt 30 medlemmer med en gennemsnitsalder på 60 år, og det ældste medlem har rundet de 80. ”Men det er godt nok ikke ham, der trækker sig i tacklingerne”, som holdkammeraterne siger. Ove Sørensen er holdleder for det ene af holdene. Lige som de andre i klubben er han overbevist om, at det lige så meget er det sociale som fodbolden, der holder klubben kørende: ”Vi kommer stort set alle her fra lokalområdet og har boet her i mange år. Derfor har vi også spillet fodbold sammen i alle årene, så vi kender hinanden rigtig godt og hygger os med hinanden. Som du kan se i dag, er der mange der er mødt op som ikke skal spille. Vi kommer med gode råd og så får vi en øl sammen efter kampen, og om onsdagen efter træningen spiser vi også sammen i klubhuset”, fortæller Ove Sørensen. Målmand til kampen mod Stautrup er Poul Erik Mølgaard, som også priser det sociale element i klubben: ”Det er tit 3. halvleg, der er den sjoveste, for de fleste af os har kendt hinanden gennem mange år. Jeg er selv én af de nyeste, og jeg kom til klubben i 1992, men nu er jeg ved at blive accepteret”, griner Poul Erik Mølgaard.


Fodbold for +55

Mange af de aarhusianske idrætsklubber har fodbold for +55 årige på programmet. Se nærmere på DBUs hjemmeside www.dbu.dk

 

Hvis du ikke er til fodbold, har du mulighed for at kaste dig over andre former for sport. F.eks. bordtennis, gåture og bowling.

 

Tekst: Allan Witte

Foto: Lars Aarø