Mange opgaver som frivillig

Som frivillig i Red Barnet giver du den tid, du har og bruger de kompetencer, du har lyst til.

 

Indtil nu har lokalerne på Park Allé stået tomme, men i november 2015 blev dørerne slået op for genbrugsbørnetøjsbutik. ”Når vi har fået nøglerne, skal vi have den indrettet og have tøjet på plads. Det skal se ordentligt ud. Og vi har jo kun den tid, vi har,” forklarer Anne Grethe Borghelt, der sammen med Birgit Stensgaard er primær drivkraft bag Red Barnet Aarhus’ butik, der skal sælge brugt børnetøj af god kvalitet til aarhusianske børnefamilier.

 

Fra barn til barn

Begge er for nyligt stoppet på arbejdsmarkedet og har valgt at bruge en god portion af deres tid på det frivillige arbejde med at få butikken i gang. Overskuddet fra butikken går til børn af socialt udsatte familier i Aarhus og resten af landet og til børn i katastroferamte egne af verden. ”Det er en smuk tanke, at tøjet på den måde bliver til glæde for flere børn – først for dem, der har haft det, så for dem, der køber det og ikke mindst for de børn, der for eksempel får mulighed for at komme på sommerlejr med Red Barnet eller er med i foreningens familieoplevelsesklubber. Det er en dejlig fornemmelse at kunne bidrage til,” siger Anne Grethe Borghelt, der ikke tidligere har været aktiv i foreningen. ”Jeg tror, der er mange, der gerne vil gøre noget til gavn for andre, men det er lige med at finde en form, der passer til en. I Red Barnet er der nogle, der arbejder direkte med børn, mens andre samler penge ind gennem forskellige aktiviteter. For mig er det en spændende udfordring at stå for butikken,” forklarer hun.

 

Frivilligt fællesskab

De to kvinder er i gang med at rekruttere personale. ”Vi lægger vægt på, at det skal være muligt at hjælpe ved siden af det liv, man ellers lever, så når vi skal kunne bemande butikken med to personer i hele den almindelige åbningstid, selv stå for rengøring og så videre; så kræver det nogle folk,” smiler Birgit Stensgaard. Udover glæden ved at gøre noget for børn både lokalt og ude i verden er butikken også en mulighed for at bruge og udvikle personlige kompetencer og at indgå i et fællesskab med andre frivillige.

 


Bliv frivillig butiksmedarbejder

Kundebetjening, klargøring af tøj, legetøj og møbler, prissætning, mærkning og så videre. Opgaverne i Red Barnets butik på Park Allé fordeles efter lyst, kvalifikationer og behov. Har du lyst til at høre mere om mulighederne, så skriv til genbrugaarhus@redbarnet.dk eller ring på 2166 0203  

Red Barnet Lokalforening Aarhus

Oplevelsesklubber, familieklubber, sommerlejre, julegaveindsamling, æbleskivesalg, støttekoncerter og meget mere. Læs mere om aktiviteter og frivilligt arbejde på redbarnet.dk/AarhusLokalforening

 

Tekst og foto: Pernille Bonne