ARoS var rammen for en hyggelig aften, hvor kvinder i alle aldre nød en god snak og et lækkert måltid.

 

I forbindelse med den landsdækkende kampagne ”Danmark Spiser Sammen” var der dækket op i til en hyggelig middag i ARoS. Gæsterne var kvinder i alle aldre lige fra Anna på 21 til Birgit på 86.

 

”Vi har virkelig hygget os og fået grint en masse. Og det er sundt!” Sådan siger Birgit, der er en habil kondiløber. ”Mine børn og børnebørn har svært ved at følge med mig,” fortæller hun med et stort smil.

 

         

 

Fællesskab

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker ”Danmark Spiser Sammen” at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Aftenen på ARoS bød på en tur rundt oppe i regnbuen, hvor kvinderne blev delt op i par.

 

På trods af den store aldersforskel gik snakken lystigt og humøret var højt fra starten. ”Jeg kunne have været din mormor,” siger Johanne (81) grinende til Maria (22). De har vendt verdenssituationen og bl.a. været omkring Cuba, situationen i Tyrkiet og det franske præsidentvalg.

 

         

 

Gode historier

Senere bliver der over middagen diskuteret spisevaner, arbejde og opdragelse. ”Det har været spændende og vi har fået nogle gode historier,” fortæller en af de yngre kvinder ved middagens afslutning. ”Jeg har mødt de her to dejlige damer, og vi har aftalt at besøge hinanden,” siger en af de ældre.

 

Damemiddagen på ARoS blev arrangeret af Sundhed og Omsorg, Ventilen og Aros Public. Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed og Nordea-fonden, der står bag ”Danmark Spiser Sammen”.

 

         

 

Du kan finde en fællesspisning nær dig på danmarkspisersammen.dk

 

Tekst og foto: Jørgen Kisa Petersen