Aarhus Festuge 2016 på Møllegården

Susanne Lana er bare et af seks musiknavne, der i festugen optræder på Lokalcenter Møllestien, som hver år laver sit helt eget festugeprogram. Fra ende til anden stablet på benene af frivillige. De bruger hele året på at arrangere – ikke bare festuge, men alt mellem himmel og jord, og de er ikke alene: Aarhus Kommunes 37 lokale forsamlingshuse – lokalcentrene – vrimler med frivillige, der gør hverdagen til en fest for alle.

 

Solskin, øl i hanerne, musik på scenen, mad i cafeen og festugekringle til de lækker- sultne. Hver dag i festugen går et nyt navn på scenen i gårdhaven på Lokalcenter Møllestien. Koncerterne er gratis, og gæsterne spænder bredt – fra beboere på det lokale plejehjem til besøgende fra hele Østjylland. Fælles for alle er humøret. ”Folk er glade! Mange fornemmer stemningen ude fra gaden, kigger ind og får en bajer. Her er god musik og personlig betjening, og det er simpelthen så hyggeligt!” siger Jens Møller Jensen, 70, der for fjerde år i træk er med til at arrangere Lokalcenter Møllestiens festuge-program – helt frivilligt. Og med hjælp fra mange andre frivillige – omkring 25 i alt.

 

Fest og fællesskab

Jens Møller Jensen er kasserer i det lokale brugerråd og sidder ud over festugeudvalget med i en række andre udvalg og arbejder således med både musik, sygdomsforebyggelse og sommerhøjskole. I sit arbejdsliv, som han forlod for fem år siden, var han grafiker. Men selv om han stadig bruger sine faglige kompetencer, når programmer, annoncer og andet skal layoutes, så vælger han sine opgaver ud fra lyst og interesse. ”Jeg er frivillig, fordi jeg synes, det er alletiders. Der er masser af socialt samvær, man møder nye, flinke mennesker, og så gør det godt at gøre noget til glæde for andre,” fortæller Jens Møller Jensen, hvis hustru, Birthe, også giver et nap med i festugen.

 

Brug for flere frivillige

For mens festugeudvalget arbejder på programmet løbende – fra én festuge slutter til den næste starter – så bliver der brug for ekstra hænder til servering og servicering, når musikken spiller og festugen er i gang. ”Birthe er først gået på pension sidste år, så hun har ikke besluttet endnu, hvad hun skal bruge resten af sin liv på,” ler Jens Møller Jensen og tilføjer, at en del af hendes tid også bliver brugt på familien. Selv bruger han en væsentlig del af sin tid som brugerrådsmedlem og frivillig, men langt fra det hele. Der skal være plads til andet også, og han har ikke erstattet arbejdsliv med en ny 37-timers uge. Måske lige med undtagelse af festugen. ”Vi har åbent 13.30 – 15.30, og jeg er hernede alle seks dage, så lige den uge, bliver det til mange timer. Men jeg glæder mig allerede til næste gang,” siger Jens Møller Jensen, der gerne hører fra nye frivillige, der har lyst til at give et nap med i festugen.

 

Festuge programmet for Møllestien

  • Alle dage kl. 13.30-15.30 Grønnegade 10, 8000 Aarhus C. Tlf. 8713 4600
  • Lørdag 27. august: Susanne lana
  • Søndag 28. august: Arosia
  • Mandag 29. august: Potters jig
  • Tirsdag 30. august: Touch of shadows
  • Onsdag 31 august: Muleskinners
  • Torsdag 1. september: Jensen & Thomsen

 

Lokalcentret – dit lokale forsamlingshus!

I Aarhus Kommune findes i alt 37 lokalcentre fordelt over hele kommunen. Lokalcentrene er for alle – børn, unge og gamle – og byder på masser af aktiviteter og fællesskaber. De fleste lokal- centre har en café tilknyttet, der sælger mad, kage og kaffe mm. Lokalcentrets lokaler kan ofte også lejes til private formål som fødselsdage og fester. Besøg eller kontakt dit lokalcenter for at undersøge lokale tilbud og muligheder.

 

 

Tekst: Pernille Bonne

Foto: Jørgen Christensen og privat