Kaffen damper fra kruset, lyset sænkes, snakken forstummer og dagens første film går i gang på lærredet. Hver mandag mødes ca. 30 mænd og kvinder på Lokalcenter Skelager og ser hinandens film og billeder, udveksler erfaringer og får undervisning.

 

“Jeg startede i klubben, efter jeg fik børnebørn, for der er virkelig blevet noget at tage billeder og film af,” griner Bodil og fortsætter:

“Der er mange, som kommer her på grund af det sociale, ikke alle laver film eller tager billeder. Vi hygger os meget sammen og har et godt sammenhold.”
Der er omkring 40 medlemmer i klubben mellem 67-94 år, som deler en fælles begejstring for at tage billeder, film og lære noget nyt. Og så kan man få sine gamle fx VHS-film og fotos lavet digitale.

“Man får ideer til, hvor man kan tage hen både herhjemme i Danmark, men også på rejser til udlandet. Når min mand og jeg ser film eller billeder af vores ferier, så kan vi opleve dem sammen igen. Det er fantastisk,” siger Jytte.

Som de siger i Aktiv Video Klub: At opleve er at leve. At dele egne og andres oplevelser styrker humør og helbred. Fortæl din historie med en film. Det gør vi i Aktiv Video Klub, hvor vi med billeder og film hver mandag kommer “Jorden rundt på 80 minutter.”

 

Aktiv Video Klub

Klubben har eksisteret siden 1992, og er for glade pensionister, som ønsker at arbejde med billeder og video.

Man mødes mandage kl 10-12 på Lokalcenter Skelager.

Om formiddagen ser man nogle af medlemmernes film og drøfter dem med henblik på forbedringer, læring mm. Disse film er som regel af kortere varighed (4-20 min.)

Om eftermiddagen er der decideret undervisning i arbejdet omkring videoredigering.

Alle er frivillige og ulønnet, og der er et kontingent på 300 kr. pr. år.

Der er fire filmaftener årligt, hvor man ser nogle film, der er længere, drøfter dem og hygger.

Man kan deltage i konkurrencefilm en gang om året, og der er præmie til de tre bedste. Ind imellem er der udflugter og virksomhedsbesøg.

 

Kontakt: Knud Møller Andersen tlf. 2020 0125 (formand) eller Poul Erik Ettrup tlf. 2494 6721 (kasserer)