Fitnesscentret har det hele – også kaffe og godt selskab!

Ballroomfitness, yoga, spinning, styrketræning, triatlon og meget mere. I fitness-center kan du træne det hele for én pris, og du bestemmer selv hvornår og hvor meget. Det sociale er i højsædet, og de 60 plus-årige er godt repræsenteret.

 

Der dufter af kaffe, frisk franskbrød og lidt af sæbe, for rengøringspersonalet er stadig i gang. Klokken er bare halv otte, men der er godt fyldt op rundt om bordet i fitness dk’s receptionsområde i det gamle Friskohus på Ringgaden. Morgen-spinningholdet kører 6.15, så mange kan lige nå en bid brød bagefter, inden de skal videre på studiet, arbejde, osv. Ved bordet sidder blandt andre Marianne Sølund, 59, og Steen Langballe, 64, der begge har trænet i centret i flere år.

 

Godt for hovedet

”Jeg elsker god mad, så hvis ikke jeg trænede, ville jeg veje 200 kilo! Men jeg kan heller ikke undvære det meditative element ved træning; man løser mange ting i hovedet, mens man træner,” fortæller Marianne Sølund. Steen Langballe nikker. ”Det er rigtigt,” siger han; ”og så giver det sådan en god start på dagen,” tilføjer han med henvisning til, at både han og Marianne Sølund kører spinning minimum tre morgener om ugen.

 

Forskellige mål

De dyrker også begge styrketræning, men hvor Marianne Sølund træner for vægtens og velværets skyld, har Steen Langballe andre målsætninger. Med 26 maratons bag sig forbereder han sig på til foråret at gennemføre sin første halve ironman. Og forhåbentlig i samme omgang at kvalificere sig til VM i Canada næste efterår.

 

Al slags træning, lige når det passer

Marianne Sølund er selvstændig erhvervsdrivende, og derfor passer fleksibiliteten ved at træne i fitnesscenter hende godt. ”Jeg kan træne, når jeg har tid, og så er her mange forskellige hold – man kan træne det hele, og det er jo fedt!,” siger hun.

 

Socialt sammenhold

Steen Langballe er pensioneret tømrer og har abonnement til centret gennem Ældre Sagen, og kan derfor kun træne i bestemte tidsintervaller. Alligevel fremhæver også han fleksibiliteten som en af de væsentligste fordele ved at træne i fitnesscenter, men han peger også på et andet vigtigt element. ”Der er et rigtigt godt sammenhold, ikke mindst på morgenspinning-holdene. Det er tit de samme, der er med, og så får vi morgenbrød og kaffe efter træningen. Det er super hyggeligt,” siger han, og både han og Marianne Sølund nikker genkendende til, at det sociale tilføjer en ekstra motivation i forhold til træningen.

 

  • Fitness for dig
  • Særligt for seniorer
De fleste fitnesscentre har særlige tilbud til seniorer. Det kan være særlige medlemskaber, forskellige typer af seniorhold, fælles morgenmad for seniorer, julefrokost for seniorer eller, som hos fitness.dk i Friskohuset; et særskilt omklædningsrum, der kun må bruges, hvis man er over 45 eller går på slankehold.

Hvor fitnesscentrene engang blev opfattet som noget kun for de unge, har fitnesscentre landet over gennem flere år oplevet stigende efterspørgsel fra de 60 plus-årige. Det gælder også fitness dk i Friskohuset, fortæller centerchef Thomas Arentsen, der dog for længst har sløjfet en tidligere decideret seniorafdeling. ”Vi har masser af medlemmer over 60, men de gider ikke sættes i bås af den grund,” siger han.

Vidste du, at Ældre Sagen har rabataftaler med flere forskellige fitness-kæde? Du kan se hvilke på www.ældresagen.dk

Seniorer er velkomne på alle hold, men for nogle er det rart med et lidt roligere tempo. De fleste fitnesscentre har særlige senior-hold, også fitness.dk, der i Friskohuset tilbyder Senior Yoga, Senior Cykling (spinning) og Ballroom Senior (dans).

 

Tekst: Pernille Bonne

Foto: Niels Åge Skovbo