Kathrine Bali tager seniorer med på udflugter i ind- og udland.

 

”Ork, vi har været med masser af gange – jeg har selv medlemsnummer 7 og min veninde har nummer 8.” Fire kvinder står på Viby Torv og venter på bussen, der skal tage dem med på Seniorholdets udflugt til Cirkusrevyen i København. ”Det er vældig hyggeligt, og så er der rigtig god mulighed for at lære nye mennesker at kende, eller også møder man nogen, man ikke har set i mange år. Vi bliver rigtig forkælede undervejs og hygger os sammen,” er de fire kvinder enige om.

 

Forkælelse er nøgleordet for Kathrine Bali, som er initiativtager til Seniorholdet og formand og arrangør. Seniorholdet arrangerer ture til nær og fjern rundt om i Danmark og kulturelle oplevelser i Aarhus.

 

Hurtigt udsolgt

Filosofien bag Seniorholdet er, at deltagerne i udflugterne og de øvrige arrangementer skal føle, at de er noget særligt, og at de får noget særligt. Det er også baggrunden for Seniorholdets succes. Stort set alle udflugter bliver udsolgt, og der er ofte ventelister.

 

”Jeg tror, at det er det personlige, der gør folk glade for vores arrangementer. Jeg er altid selv med sammen med min svigermor Hanne Eland, og vi gør alt, hvad vi kan for at forkæle gæsterne,” siger Kathrine Bali, der sørger for, at der sker noget på busturene fra det øjeblik man sætter sig ind i bussen.

 

Umulig at slå ned

Katrine Bali startede Seniorholdet i januar 2014 og har i dag 600 medlemmer.

 

”Jeg har et stort omsorgsgen i mig og har længe tænkt, at hvis jeg skulle gøre noget for andre, skulle det være syge børn eller seniorer. Med Seniorholdet oplever jeg, at det er lykkedes at lave noget, som glæder rigtig mange seniorer, og som giver mig selv rigtig meget. Når jeg kommer hjem efter en vellykket tur sammen med en masse glade mennesker, er jeg helt høj og umulig at slå ned,” forklarer Kathrine Bali, der stadig er overrasket over, så mange glade mennesker og så meget livsglæde hun møder.

 

Fik livet igen

”Alle er velkomne i foreningen. Her er venindepar eller ægtefæller, der gerne vil opleve noget sammen, og her er ensomme, der måske har mistet deres ægtefælle, og som gennem Seniorholdet kan komme ud at møde nye mennesker. Noget af det, der kan gøre mig rigtig stolt, er for eksempel, da jeg mødte en kvinde, der var blevet alene og havde mistet en stor del af sit netværk. Da jeg mødte hende igen, efter at hun havde været med på en tur, gav hun mig en stor krammer og beskeden om, at hun havde fået livet igen.”

 

Ingen overlades til sig selv

Katrine Bali understreger, at man sagtens kan tage med på Seniorholdets udflugter, selv om man er alene. Der er ingen, der bliver overladt til sig selv. Turens deltagere finder hurtigt sammen, selv om de ikke kender hinanden.

 

Seniorholdet arrangerer udflugter flere gange om måneden, og ud over det kan man mødes med Hanne Eland og Kathrine Bali to gange om måneden, til en kop kaffe og en snak.

 


Fra Bornholm til Djursland

Eksempler på Seniorholdets arrangementer i efteråret 2015:

  • Fem dages ferietur til Bornholm
  • Udflugt til den tyske ø Sild
  • Tur med veteranbanen Bryrup-Vrads
  • Musicalen Grease i Musikhuset
  • Ølsmagning
  • Modeshow
  • Kirkebesøg på Djursland
  • Julemarkeder i Kiel eller København

… og meget mere.

Tekst og foto: Allan Witte