Små særlige hilsner, stor faglig kompetence og et rigtig godt samarbejde gjorde en stor forskel i den sidste tid. 

Af Kasper Fryd Kristensen og Niels Aage Skovbo

“Min mor, Else, sov stille ind i starten af foråret. Mor boede i en af lejlighederne ved Koltgården, hvor hun modtog hjemmepleje fra Aarhus Kommune i sine sidste seks måneder. Hele forløbet og samarbejdet har været utrolig værdigt, og mine to brødre og jeg besluttede os for at sende et takkebrev til ledelsen og alle sosu’erne, rengøringen, sygeplejerskerne og hvem der ellers havde hjulpet min mor i sin sidste tid. 

I seks nætter havde min mor det meget dårligt, så vi rekvirerede nattevagter til at sidde hos min mor i den tid. Og de begyndte at skrive små sedler med søde beskeder som ‘tak, fordi vi fik lov til at sidde ved din søde mor hele natten’ og lignende. Mine brødre og jeg klistrede de små sedler op på væggen inde i huset, hvor personalet kom, og det udtrykte jo en dejlig stemning af samhørighed og en ‘fælles opgave’ personale og pårørende imellem at hjælpe et døende menneske til tillidsfuldt at tage afsked med livet.  

Jeg er dybt imponeret af hjemmeplejens faglighed, at det trods alt er et arbejde, men at de også besidder en stor grad af barmhjertighed og handler empatisk. Jeg vil aldrig glemme den ro og kærlighed, der strømmede fra alle sider – fra personalet, fra min mor og også fra os pårørende, for det var kun smukt det, der skete. En livsglad mor, der blev tæt på 91 år, og fik lov at slutte sine sidste måneder i livet i eget hjem med respekt og stor værdighed, takket være en faglig kompetent og kærlig omsorg og pleje.”