NemID bliver til MitID 

Hvad er MitID? 

MitID er det nye digitale ID i Danmark. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til. MitID kommer til at afløse NemID i løbet af 2022. Når du får besked fra din bank, skal du installere MitID på din smartphone eller tablet. Det er gratis at få og bruge MitID. Der vil være en løbende overgang fra NemID til MitID. Husk derfor at beholde dit NemID-nøglekort eller din nøgleapp, indtil NemID er helt udfaset. 

Hvad hvis jeg ikke har en smartphone? 

Der findes to alternativer til dig, hvis du ikke har en smartphone og dermed ikke har mulighed for at bruge MitID-appen: En MitID-kodeviser og en MitID-kodeoplæser.  

  • MitID-kodeviser – er en lille elektronisk enhed, som viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID-kodeviseren er så lille, at du kan have den i dit nøglebundt eller i lommen. 
  • MitID-kodeoplæser – har en stor skærm, der viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID-kodeoplæser kan også læse engangskoden op. Den er beregnet til personer med nedsat syn. 

Hvad skal jeg gøre selv? 

Hvis du ikke har net- eller mobilbank, vil du på et tidspunkt få besked i digital post eller fysisk brev, når det er din tur. Du kan også vælge selv at gå i gang via mitid.dk, hvis du ikke vil afvente besked fra banken. Hvis du har fået brev fra Digitaliseringsstyrelsen i januar 2022 om, at du skal opdatere dine ID-oplysninger, skal du enten selv gøre det via Nøgleappen (kræver gyldigt dansk pas), eller du skal tage fat i Borgerservice. Opdateringen af ID-oplysninger skal være gjort, inden du kan få MitID.  

Hvor kan jeg få hjælp? 

Har du brug for hjælp til at få eller bruge MitID, skal du ringe til din bank. Du kan ikke henvende dig fysisk i banken, men de sidder klar til at hjælpe dig ved telefonen. Alternativt kan du gå på mitid.dk eller kontakte MitID-support.    

Kontakt MitID-support på 33 98 00 10  

Åbningstider   
– Mandag til fredag kl. 8.00-20.00.   
– Lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00-16.00.  

Borgerservice er også klar, hvis banken eller MitID-support ikke har kunnet hjælpe dig. Du skal huske at bestille tid, inden du møder op i Borgerservice eller på lokalbiblioteket (NemBS). Når du møder op i Borgerservice er det vigtigt, at du har forberedt dig lidt. 

  • Du skal huske dit NemID. 
  • Hvis du skal bruge MitID-app, så skal du gerne have downloadet appen, inden du kommer ned til os. 
  • Husk pas eller kørekort. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *