“Glæden ved vand er kendetegnende for mange mennesker: Vi er omgivet af vand, og har sjældent langt til en kyst eller en sø her i Danmark. Jeg er selv medlem af en roklub og ror ofte, men det var lidt tilfældigt, at jeg kom ind i det frivillige arbejde som vandgymnastikinstruktør. Jeg var med i en anden gruppe frivillige, hvor vi passede små børn, mens mødrene fik mulighed for at svømme og motionere i vand.  

Mange af seniorerne har ofte svømmet 500-1000 m, før de bagefter deltager i vandgymnastikken. Det er altså sejt! Udover den gode træning i vandet får vi også trænet den sociale muskel over en kop kaffe efterfølgende. Her opstår et naturligt fællesskab, hvor vi ser hinanden og taler sammen.  

Som frivillig instruktør bestræber jeg mig på at have respekt for min rolle og det rum, jeg træder ind i og for de deltagere, jeg står overfor. Og så får jeg så meget glæde og spontanitet igen. For det kan godt være, at jeg kommer med mit program og alle gode intentioner, men så kan det godt lyde tørt fra bassinet: ”Jajaja men hør lige her Fritze, vi kan også gøre sådan her!” Der er masser af interaktion og sjove indfald og der kommer mange forskellige deltagere. Nogle er kommet her i mere end 15 år. 

Jeg går altid derfra ladet op af positivitet. Jeg har forsøgt at gøre mit bedste for at det skal forløbe godt, og samtidig har jeg en følelse af at være en del af en fælles indsats for at skabe gode rammer for det nærmiljø, jeg bor i.” 

2 thoughts on “Fritze Heide-Jørgensen, 69 år, frivillig vandgymnastikinstruktør”

  1. Jeg fik rigtig god information fra dette indhold. tak fordi du delte.

Comments are closed.