Tekst og foto: Ala Jamal Zareini

Bodil Thomsen 

Jeg er læseguide i Læseforeningen, og har i tre år været en del af en læsegruppe, som mødes ugentligt på Klostergadecentret. Det fede ved vores koncept er, at deltagerne ikke skal læse noget derhjemme eller forberede sig. De møder bare op. Vi er to læseguides i læsegruppen, og vi skiftes til at vælge en novelle og et digt, som vi læser højt. Det er nogle fuldstændig vidunderlige damer, som er med i læsegruppen. Den ældste er 96 år, og de er alle sammen superskarpe, nysgerrige og undrende over for verdenen. Det er meget berigende for mig, at vi læser og snakker sammen om oplevelsen af det vi læser, og det håber jeg også, det er for dem

Vi sidder ikke og laver litteraturanalyser, men vi taler om dét, vi hver især kommer til at tænke på. Vi tager udgangspunkt i noget fælles, som vi læser sammen, og det skaber rigtig mange gode samtaler. Vi kan godt komme til at snakke om svære emner som sorg og ensomhed, for selvfølgelig kommer ens personlige liv på banen. Det vil det altid komme til. 

Litteratur gør rigtig meget for mig, fordi det giver mig indblik i alle mulige forskellige mennesker, steder og måder at leve på, som er anderledes end min egen. Og på den måde giver det en masse oplevelser. Tænk, hvis jeg ikke havde litteratur? Så ville mit liv faktisk være meget fattigere, fordi udover, at det giver oplevelser og indblik i andre verdener, så giver det noget eftertænksomhed, og forhåbentlig holder det hjernen frisk. 

Læseforeningen er for alle. Og arbejder på at skabe stærke, læsende fællesskaber. Der findes læsegrupper over hele landet, hvor mennesker mødes og deler litteraturoplevelser sammen med frivillige læseguider. Vil du være med i en læsegruppe eller måske være frivillig læseguide? Så kontakt Læseforeningen. 

Tlf.: 23240876 / https://www.laeseforeningen.dk/ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.