Kaffen og eftermiddagskagen bliver serveret med et kram og et smil, når Gerda Flindt er på besøg på plejehjemmet Kongsgården i Viby. Hun er en af de frivillige fra ”Glæden”, en forening, som arbejder for, at også sårbare og udviklingshæmmede medborgere kan få en mulighed for at udføre frivilligt socialt arbejde.

 

De 60 beboere på Kongsgården er nogle af dem, som nyder godt af de frivilliges indsats. Gerda Flindt er omsorgsfuld og gavmild med kram og knus til de ældre. Så hendes tilstedeværelse spreder i den grad glæde. Også de ansatte sætter stor pris på hjælpen fra ”Glædens” frivillige.

 

Aktivitetsmedarbejder Nynne Larsen understreger, at Gerda Flindt og de andre frivillige fra foreningen ikke bare er til glæde, men også i høj grad til gavn. Når beboerne for eksempel skal på ture, hjælper de til med mange praktiske gøremål. Og de går som regel til opgaven med højt humør.

 

”På Kongsgården havde vi en beboer, som var meget trist og svær at få ud af stuen. Men når Heino, den frivillige besøgsven fra ”Glæden”, kom, livede hun op. Så gik der ikke lang tid, før de to kom storgrinende op ad gangen, og det var jo bare pragtfuldt at opleve,” smiler Nynne Larsen.

 

Læs mereglaeden.dk

 

Tekst: Dørte Søholm 
Foto: Anders Trærup