Det rekreative område Hasle Bakker udgør en grøn oase af træer, vandhuller, vandreruter, fitnesspladser, mountainbikespor og meget mere. Hver tirsdag vandrer og træner foreningen Gåture for kvinder.

Hasle Bakker ligger kun et godt stenkast fra centrum af Aarhus og udgør en perfekt mulighed for naturoplevelse, motion, mindfulness og roligt afbræk fra hverdagens stress og jag. Bakkerne blev indviet i 2006 og nogenlunde samtidig startede initiativet ’Gåture for kvinder’. Hver tirsdag lige siden har lokale kvinder mødtes til gåtur og efterfølgende kaffe og frugt. Initiativet startede som et kommunalt tilbud, men er i dag en selvstændig forening med et årligt kontingent på 80 overkommelige kroner. Formålet med forening og gåture er slet og ret: frisk luft og fællesskab – og så må pulsen gerne komme lidt op undervejs.

 

Bekymringer forsvinder

”Det tager alt det der hverdagsstress væk! At komme ud i naturen… mærke den friske luft… se blomsterne!” siger Nimet Arslan, der har gået med i syv-otte år og ikke ville være en tur foruden. Hun standser på vej op ad bakken og puster lidt ud, inden hun taler videre. ”Det er godt, det er dejligt, det er… hyggeligt!” siger hun med et stort smil og slår ud med armene.

 

Gåture og træning i det fri

Foreningen rummer alle nationaliteter og alle aldre, fortæller foreningens formand Inga Bech. Og er desuden i fuld gang med at udvide sit tilbud til også at omfatte let gymnastik ved et af områdets fitness-stationer undervejs. ”Vi har fået uddannet tre instruktører ved DGI’s Fitness i det fri-uddannelse, og så har vi planer om også at tage på ture med et kulturelt islæt i løbet af året – for eksempel et besøg på Kvindemuseet,” fortæller en af drivkræfterne bag foreningen Mette Caroline Lund.

 

Gåture for kvinder

Mødes tirsdage kl. 13.15 ved beboerhuset Tousgårdsladen, Edwin Rahrsvej 6.b. i Brabrand Alle kvinder er velkomne uanset alder og fysisk form. Der er tilbud til både hurtige og langsomme. Lokalkendte instruktører viser vej i området. Gåturene afsluttes med frugt og te/kaffe i Tousgårdsladen. Du er velkommen til at møde op og tage med på en prøvetur.

Spørgsmål? Kontakt Mette Caroline Lund 5388 1604 eller Inga Bech på 2128 1946.

Læs mere på haslebakker.dk

 

Tekst: Pernille Bonne

Foto: Ida Munch