Kurt valgt en internathund - til stor glæde

En glad og hengiven følgesvend i alle døgnets timer, nye venner og ekstra motion. Kurt Petersen hentede en hund på dyreinternat og kan kun få øje på fordelene.

 

Bag glasruden i husets indgangsdør springer en sortbroget dansk-svensk gårdhund ivrigt op og ned, som om den forsøger at åbne døren og komme ud til sin ejer, Kurt Petersen, 73, der er gået ud for at tage imod Vitals udsendte. Den 15 måneder gamle Walde har været en del af familien siden december, hvor Kurt Petersen hentede ham hos Dansk Dyreværns internat i Tranbjerg. ”Jeg bliver simpelthen i så godt humør af at have Walde omkring mig,” siger han, og den følelse er tydeligvis gengældt af Walde, der jubler på hundevis, så snart dens ejer kaster et blik i dens retning: snurrer omkring sig selv, balancerer på bagbenene og venter på tilladelse til at hoppe op på skødet.

 

Selskab, motion og nye venner

Kurt Petersens hustru Nada er i lange perioder i Jugoslavien for at tage sig af sine forældre, og da de to sønner for længst er flyttet hjemmefra, kan der godt blive lidt tomt i huset. ”Altså… Jeg snakker jo med Walde og fortæller ham alt, hvad jeg tænker,” ler Kurt Petersen, der ellers ikke mangler mennesker og aktiviteter i sit liv. Han løber mindst tre gange om ugen, spiller badminton, går til fitness og sejler, ser sine børn og børnebørn og “chatter” hver dag med sin hustru, når hun ikke er hjemme. Alligevel er han med egne ord blevet et gladere menneske. ”Walde vågner, når solen står op, så jeg får meget ud af dagen,” fortæller Kurt Petersen, der starter morgenen med en rask hundeluftning rundt i kvarteret. ”Det er helt utroligt, så mange nye mennesker, jeg har lært at kende i nabolaget – alle, der har hund, kender hinanden, og så hjælper man gerne hinanden, hvis nogen er hjemmefra en dag eller weekend,” siger Kurt Petersen, der også tager Walde med i sin løbeklub.

 

Et hundeliv

Det er ikke tilfældigt, at valget faldt på en hund fra dyreinternatet. ”Jeg følte, at jeg kunne gøre en hund en tjeneste – at jeg kunne give den et godt liv,” siger Kurt Petersen, der fandt Walde via Aarhus Dyreinternats Facebook- side. Han tog ud for at se Walde en tirsdag, gik en tur med ham i området omkring internatet og var straks klar til at tage ham med hjem. Personalet rådede ham dog til ’lige at gå hjem og sove på det’, så det gjorde han. Men allerede torsdag var han tilbage og fik Walde med hjem. Han er Waldes tredje ejer, men selv om Walde i starten var utryg ved at køre bil og ved at være alene, har Kurt Petersen ikke oplevet nogen problemer.

 

Skibshund

”Det eneste minus er alle de hår; han fælder! Men han er en dejlig hund, og han har både lært at sove selv og at være alene. Jeg tager ham jo for eksempel ikke med op at handle ind, og han er for ung endnu til at måtte løbe mange lange ture, men han klarer det fint og opfører sig pænt, når han er alene hjemme,” siger Kurt Petersen, der i februar var på skiferie med hele familien og fik Walde passet i et dyrepensionat i Feldballe – også det gik uden problemer. ”Men generelt er Walde nu med til det meste, også når vi til sommer sejler til Samsø og Thunø – men vi kommer til at ligge lidt mere i havn, end vi plejer: Selv om en hund skal passe sig ind i familien, er man er jo nødt til også at tage hensyn til ham.”

 

Tekst: Pernille Bonne

Foto: Niels Åge Skov