Grisene på motorcyklen vandt Vitals konkurrence om læsernes bedste feriefoto.

 
Torben Børsen tog billedet under en rundrejse i Vietnam og sendte det ind med kommentaren:
”På en rundrejse i Vietnam overværede vi en transport af levende grise, som er mere dyrevenlig (?) end de lange transporter i lastbiler, som vi kender fra Europa. I hvert fald er det en oplevelse at se en lavteknisk mulighed for transport af dyr. ”
Omkring 6o læsere havde sendt deres bedste ferieminde ind, og det var ikke nogen let opgave for dommerkomitéen at finde det, der mest levede op til betegnelsen ”Det bedste feriebillede”. Dommerne var grafiker Anders Gejl, redaktør Pernille Bonne, journalist Allan Witte og pressefotograf Niels Åge Skovbo.


Om vinderbilledet siger Niels Åge Skovbo:
”Billedet gør mig nysgerrig – jeg bliver ved med at opdage nye elementer i det, og samtidig rejser det en masse spørgsmål: Hvordan får man grisene spændt fast, hvor er de på vej hen, og hvor langt skal de? Og har de mon gået frit omkring som glade frilandsgrise indtil dette øjeblik? Jeg føler mig rigtig meget til stede i billedet og kan næsten høre og lugte grisene og motorcyklen. Samtidig er der en god bevægelse i billedet – motorcyklisten er lige ved at sætte af med fødderne. Og så er fotografen gået dejligt tæt på. Ud af de mange flotte billeder i konkurrencen er det dette, man husker. ”


Torben Børsens foto fik kamp til det sidste, og de fire andre fotos, der var med i opløbet var:
John Sommers foto af en sejltur på tømmerflåde på en smuk kinesisk flod.
Dommerne: ”Et helt fantastisk æstetisk billede. Kompositionen er perfekt, og et sted man drømmer sig hen”
Knud Erik Østrups foto af en nøgen mand i ”ørkenen” på Gran Canaria.
Dommerne: ”Et rigtig sjovt foto knipset i rette øjeblik, og den grønne hat sætter prikken over i’et”.
Lisbeth Fonnesbæks foto af datteren der står på en isflage i Grønland iført bikini.
Dommerne: ”Uh – hvor må det være koldt, og hvordan er hun kommet derud? Et rigtig velkomponeret foto”.
Helge Frederiksens foto af sig selv højt til vejrs sammen med en drageflyver på Tenerife.
Dommerne: Et billede med masser af livsglæde som viser, at en høj alder absolut ikke er nogen hindring for vilde oplevelser og glade fotos”.

Torben Børsens vinderbillede belønnes med et ophold for to på det trestjernede hotel Albergo S. Lorenzo & S. Caterina Med Happy Days i det skønne Toscana. Værdi: 5.497 kr.