Badmintonspillerne vægter fællesskabet højt

Kammeratskabet og det gode humør er det vigtigste for Aarhus Badmintonklubs 60+-spillere – ”men det gør jo ikke noget, at vi får lidt motion med i købet!”

 

Man siger jo, at grønt er godt for øjnene … i så fald må den lille snes mænd og kvinder, der mødes i Aarhus Badmintonklubs hal på Dyrehavevej, have et særdeles skarpt syn. Alt er skingrende grønt. Gulv, vægge, loft, bænke, kun brudt af tomatrøde endevægge og nogle reklameskilte. ”Det er en rigtig god hal at spille i, den er bygget til badminton, og bolden er nem at få øje på imod alt det grønne!” forklarer formanden for 60+-spillerne, Stig Thorbjørn på 81 år, mens han varmer op til ghettoblaster-musik og en behagelig kvindestemme, der fortæller spillerne, at nu skal de svinge med armene og så ned at ligge på gulvet og lave cykeløvelser.

 

Klubben har omkring 20 medlemmer, der mødes kl. 11 og spiller to timer onsdag og fredag. På denne kølige onsdag sidst i februar er kun 11 spillere mødt op, så der lines op til to mix-doubler samt ’en trekant’ – to på den ene side af nettet og én på den anden. Baner og makkere fordeles efter et sindrigt skema, så man ikke selv bestemmer, hvem man spiller sammen med. ”Vi spiller med og imod hinanden på kryds og tværs. På den måde undgår vi klikedannelser,” fastslår Stig Thorbjørn. Første spillerunde går i gang. Der spilles koncentreret og med masser af kommentarer og udråb – jublende eller ærgerlige, alt efter, hvordan eller om man rammer den drilske fjerbold. Efter 20 minutter afblæser Stig Thorbjørn runden med en nytårs-snabelfløjte og alle skifter bane, makker og modspillere. Og sådan fortsætter man i to timer, indtil sveden driver og benene dirrer. ”Kammeratskabet og det gode humør er det vigtigste for os,” siger Stig Thorbjørn; ”men det gør jo ikke noget, at vi får lidt motion med i købet!”

 


Kom i gang

Aarhus Badmintonklub, ældrehold 60+ Dyrehavevej 1-7, 8000 Aarhus C. Spiller fra september til maj, onsdag og fredag kl. 11.00-13.00 Pris: ca. 1.300 kr. for en sæson. Kontakt: Formand Stig Thorbjørn, 5326 4875

 

Tekst: Ingrid Terkelsen

Foto: Niels Åge Skovbo