I byen Bagamoyo i Tanzania har elever fra Egå Gymnasium fået bygget en skole, givet flere hundrede børn ordentlige toiletforhold og hjulpet kvinder til et selvstændigt liv. Bag de mange projekter står foreningen Rani på Egå Gymnasium.

 

Foreningen er et elevstyret, velgørende skoleprojekt med syv år på bagen. Flere elever mente, at skolen skulle have et alternativ til den traditionelle Operation Dagsværk- eller bare OD-dag – nu kaldet RANI-dag på Egå Gymnasium, hvor alle eleverne samler penge ind for at forbedre og udvikle byen Bagamoyo.

 

”Ét af vores projekter er at give kvinderne mikrolån. Det er svært for kvinderne at finde arbejde, men ved hjælp af mikrolån kan vi hjælpe dem i gang og derigennem opnå et mere selvstændigt liv,” siger 18-årige Kshitij Gambhir, der er formand for foreningen.

 

Hvert år sender Egå Gymnasium en klasse til Tanzania, hvor medlemmer fra Rani fuldfører en række projekter, som de har udviklet hjemmefra. Desuden tager endnu flere nuværende og tidligere elever af sted som volontører. De bygger nye fodboldmål, underviser i computerbrug og introducerer kvinder for nye arbejdsredskaber.

 

Kshitij har været med i Tanzania én gang. Om få måneder bliver han student, men det betyder ikke, at han stopper sit velgørenhedsarbejde i Tanzania. Til januar rejser han af sted som volontør – denne gang i et halvt år.

 

”Det er så fedt at være en del af et fællesskab, som brænder for det samme som én selv – nemlig at gøre en forskel.”

 

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om Foreningen Rani, kan du kontakte Egå Gymnasium: egaa-gym.dk

 

Tekst: Mathilde Bach Callesen
Foto: Anders Trærup