Kasper Helbo Holmboe fra Risskov kombinerer det frivillige arbejde med kvalitetstid med familien. Hans kone og børn spiller nemlig håndbold på de hold, han er træner for.

 

Mille på 4 skyder koncentreret sin lille, pink håndbold mod målet, hvor hendes mor griber den og kaster den tilbage med et ”Kom igen, Mille!”

 

Som sin storebror, Noah på år, spiller Mille håndbold i VRI, og hun er helt med på, hvad det drejer sig om. Børnene har været med, siden de lå i barnevognen, så de er i den grad på hjemmebane i Bellevue-hallen, hvor forældrene, Linda og Kasper Helbo Holmboe, og deres storesøster, Frederikke på 15, tilbringer mange timer hver uge.

 

Selv på en påskedag, hvor andre triller æg eller hygger sig med påskefrokosten derhjemme, befinder familien sig i træningstøj i hallen. Farmand står på sidelinjen og pudser detaljerne af hos U14-pigerne, hvor en af spillerne er Frederikke. Hendes små søskende er også med for hyggens skyld i dag, og de tumler rundt med deres bolde i periferien.

 

I løbet af en uge bruger Kasper Helbo Holmboe mindst 20 timer på håndboldklubben. Foruden Frederikkes førstehold træner han Mini’erne, hvor Noah på 6 spiller, og dameseniorerne. En af spillerne på det hold er hans kone, som til gengæld er træner for parrets yngste, Mille, og hendes Trille-Trollehold.

 

Forældrene er selv mere eller mindre vokset op i en håndboldhal, så for dem var det helt naturligt at gå ind i klublivet og tage en tørn.

 

”Vi legede altid i hallen. Begge vores mødre spillede håndbold, og min far var kasserer i vores klub. Vi kom selv på hold, lærte at respektere andre og være en del af et team. Det miljø og de værdier ligger bare så dybt i os begge,” forklarer Linda Helbo Holmboe.

 

Selv om både hun og Kasper Helbo Holmboe har travle hverdage med karrierer i det private erhvervsliv, gav det sig selv, at de skulle være frivillige i VRI.

 

”De værdier, jeg har fået med mig fra håndbolden – disciplin og sammenhold – har jeg jo selv glæde af hver eneste dag, og det er for mig helt naturligt at give det videre ikke bare til mine egne børn, men til alle dem, jeg træner,” siger Kasper Helbo Holmboe.

 

Tekst: Dorte Søholm 
Foto: Niels Åge Skovbo