Under temaet ’500 fede foreninger’ fortalte vi i maj måned sidste år om 500 af Aarhus’ flere tusinde foreninger, mens vi i november skrev om fællesskaber som modpol til ensomhed. Du kan genlæse begge magasiner på vital.dk – klik her. Her og nu kan du (gen-)finde nogle af de steder, der er at gå hen, hvis du søger et nyt fællesskab, eller hvis du har en idé til et nyt et af slagsen.

 

GENLYD – en opslagstavle for fællesskaber i Aarhus

genlydaarhus.dk kan du med få klik søge efter nogen, som vil med ud at gå en tur, drikke en kop kaffe, følges til en aktivitet eller noget helt fjerde. Du kan også invitere andre ind i din forening eller til et arrangement, du er en del af. Det er gratis at oprette sig som bruger, og siden er for alle i Aarhus.

 

Folkestedet, Fristedet og Værkstedet

Kender du Aarhus Kommunes frivillighuse?

Folkestedet samler bl.a. mere end 600 foreninger under ét tag og i skønne rammer med egen café og udsigt til Aarhus Å

Carl Blochs Gade 28, Aarhus C folkestedet.dk

Værkstedet Østergade 49 er 900 m2 kreativ fritid efter overgangen til pension, efterløn eller førtidspension Østergade 40, Aarhus C

Fristedet Skæring ved Skæring Strand – har bl.a. spritnyt vildmarksbad, sauna og badebro

Plantagevej 14, 8250 Egå fristedetskaering.dk

Huset Trøjborg rummer egen café og et væld af aktiviteter og arrangementer Kirkegårdsvej 53, Aarhus C husettrøjborg.dk

 

Savner du et job-fællesskab?

Jobcenter Aarhus tilbyder job til førtidspensionister til ansættelse i løntilskudsjob/kvoteskånejob inden for butiksbranchen, køkken/kantine, pedelområdet, rengøring og kontor.

Variabelt timeantal og løn efter aftale.

Kontakt:

Vitta Schmidt 2920 8335 – løntilskud

Maria Overgaard Jakobsen 5157 6161 – kvoteskånejob

 

Det kærlige måltid – mad med mening Nonprofit-organisationen

Det Kærlige Måltid laver farverige, nærende og velsmagende økologiske måltider til familier ramt af midlertidig krise pga. sygdom, traume eller pludselig dødsfald. Samtidig er Det kærlige måltid et fællesskab, hvor frivillige unge og voksne udvikler madlavningskompetencer, deler ud af egen erfaring og møder nye mennesker i et professionelt køkken.

 

Kontaktstedet Kragelund

Kultur- & kontaktsted Kragelund henvender sig primært til voksne med psykiske vanskeligheder og/eller sociale problemstillinger i Aarhus Kommune og har fokus på kreative aktiviteter som musik, teater, idræt og kreative værksteder samt mulighed for at deltage i køkken- og caféarbejde. Der er ingen visitation til stedet, og du er velkommen til selv at kontakte tilbuddet. AARHUS.DK

 

Ung i Aarhus Aarhus’ fritidsklubber og ungdomsskoler –  er fulde af fede tilbud til unge efter skoletid

Hjemmesiden Ung i Aarhus har det samlede overblik over tilbud i alle kommunens områder. Uiaa.dk