Videoklub i KlostergadeCentret

I foreningen Video 2000 kan du få hjælp til at overføre gamle film og billeder, og du kan få gode tips om det bedste udstyr. 

 

”Jeg kom her for nogle år siden, fordi jeg havde nogle fotos, som jeg ville have digitaliseret – og så har jeg været her siden.” Det, der startede med et akut problem, der skulle løses, er nu blevet til en fast fritidsbeskæftigelse for Ib Graadal, der i dag er medlem af bestyrelsen og kasserer i Video 2000, der holder til i Klostergadecentret. Han mødes hver uge med en gruppe ligesindede og diskuterer film, video og faste billeder og udveksler tips og tricks.

 

Fra analogt til digitalt

Klubben har et bredt sigte. Her kan man få gode råd til, hvordan det nye kamera eller videokamera bedst bruges, og man kan få hjælp til at overføre gamle billeder og film til et digitalt produkt, der kan lagres på en harddisk. Klubben råder over en masse maskiner og programmer, så man efterhånden kan overføre alt til nye digitale formater – både VHS, smalfilm, Super8, dias og negativer. Denne onsdag er omkring 20 af klubbens 58 medlemmer mødt op til den ugentlige klub-formiddag, hvor det sociale samvær dyrkes over en kop kaffe, samtidig med at der i de tilstødende rum overspilles analoge film til digitale medier.

 

Fra Texas til Klostergade

I et af klubbens lokaler står en maskine, der mest ligner noget fra spolebåndoptagerens barndom, men er klubbens stolthed. En speciel maskine indkøbt direkte fra producenten i Texas for 24.000 kr., og den kan overspille gammeldags smalfilm til et digitalt format. Maskinen er ny og ikke helt let at håndtere, så derfor er der kun et par udvalgte medlemmer, der har nøgle og kørekort til den. I et andet lokale sidder et par mænd dybt koncentrerede over en pc og et par maskiner, der brummer sagte. Her overspilles gamle VHS-bånd til computeren. ”Jeg er helt ny her og kommer for at få overspillet nogle film,” fortæller Per Rasmussen. ”Der var åbent-hus her på Klostergadecentret, og her hørte jeg om foreningen, og om at de sikkert kunne hjælpe mig. Jeg har masser af gamle videoer, som jeg vil få mere fornøjelse af, hvis jeg kan få dem lagt ind i min computer.” Hans sidemand Benni Sørensen nikker: ”Der er rigtig mange, der sidder i den samme situation som Per, og jeg hjælper det bedste, jeg kan.”

 

Årlige udflugter

Ud over at klubbens medlemmer hjælper hinanden med gode råd, er det sociale i højsædet. Én – to gange årligt tager klubben på udflugter, hvor der filmes og fotograferes på livet løs, afbrudt af naturoplevelser og kaffe og medbragt kage. I år går den næste tur til de nedlagte brunkulslejer i Søby. Efter disse udflugter vises videoer og billeder på klubmøderne, så udflugterne foreviges, og optagelserne vendes og diskuteres. Foto- og videointeresserede kan møde Video 2000 hver onsdag fra kl. 9.30 – 13 i klubbens lokaler i Klostergade 37. ”Folk kan kigge inden for et par gange. Og eventuelt få hjælp til nogle ting. Hvis de, efter at have været her nogle gange, stadig synes, at vi er hyggelige at være sammen med, sørger jeg for, at de får en indmeldelsesblanket,” smiler klubbens kasserer Ib Graadal.

 


Video2000

 Klubdag hver onsdag fra kl. 9 – 13.

Læs mere på hjemmesiden video2000.dk 


 

Tekst og foto: Allan Witte