Folkesundhed Aarhus har både træning, undervisning og andre gode tilbud til kræftramte.

En kræftsygdom kan være slem nok i sig selv, men for mange er tiden efter også fyldt med vanskeligheder. Folkesundhed Aarhus har en række tilbud til personer, der har, eller har haft, en kræftsygdom.

”Alle, der er i behandling eller har været det inden for de seneste tre år, er velkomne. Som det første tager vi en grundig snak for at finde frem til, hvilket af vore tilbud der passer bedst, og vi kan sætte ind både med fysisk træning og undervisningsforløb i grupper,” siger sundhedskonsulent hos Folkesundhed Aarhus Kirsten Langfeldt.

”Vi ved, at fysisk aktivitet nedsætter risikoen for tilbagefald, så derfor handler et af vores tilbud om at genvinde sin fysiske styrke og velbefindende. Et andet tilbud handler om den mere psykiske side,” fortæller hun.

Samtale gavner

Erfaringerne viser, at en alvorlig kræftsygdom får mange til at tage deres liv og værdier op til revision. Disse overvejelser kan det være godt at dele med andre.

”Vi møder mange, der i første omgang ikke har ment, at de har brug for at tale om sygdommen. Men det viser sig, at de har stor gavn af at dele deres tanker med andre, der har været gennem det samme som dem selv,” siger Kirsten Langfeldt.

Tidligere var den fysiske træning og undervisningsforløbet en del af samme pakke. Det er nu delt op i to forskellige tilbud. Der er tale om blandede hold af mænd og kvinder, unge og ældre.

Uden henvisning

Alle, der er i behandling for kræft eller har været det inden for de seneste tre år, kan henvende sig direkte til Folkesundhed Aarhus på

tlf.: 8713 4035

mail: folkesundhed@mso.aarhus.dk

eller gennem hjemmesiden Kræft (aarhus.dk

Tekst: Allan Witte