Nyt år, ny start – og en mulighed for at forbedre noget i vores liv, som vi ikke er helt tilfredse med. Det kan være at komme i bedre form, tabe et par kilo, holde op med at ryge eller bare at leve lidt sundere. Har du planer om en sund forandring, findes der et væld af sundheds-apps til din smartphone, der kan hjælpe dig.

 

Træn hjernen

Brain+

Synes du, at det er sjovt at udfordre din hjerne? Så er Brain+ lige dig. I tre sjove spil får du trænet din hukommelse, opmærksomhed og evne til at løse problemer.

 

Memorado

Oplever du nogle gange, at hukommelsen ikke er, hvad den har været? Eller vil du bare gerne blive skarpere på nogle områder. Memorado styrker din hukommelse og din evne til at koncentrere dig, reagere, regne og tænke logisk. Vælg mellem 24 mentalt udfordrende spil og over 700 forskellige niveauer.

 

Wordbrain

Elsker du at lege med ord? Så er Wordbrain lige spillet for dig! Her Wordbrain udfordrer din hjerne ved at du skal finde ord blandt en masse bogstaver, der bliver vist på skærmen.

 

Kom i form

7 min (træning)

Har du svært at finde tid til at træne? Sig farvel til den dårlige samvittighed over ikke at få trænet med app’en ”7 minutter”. Her får du mulighed for at opnå en enkel og effektiv træning på kort tid hjemme på stuegulvet, ja faktisk hvor som helst!

 

Bevægelse hele livet

Du er ikke så ung, som du har været, og du ved godt, at motion og fysisk aktivitet er godt for dit helbred. I ÆldreForums app får du en række øvelser, der bygger på Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet for ældre. Du kan også sammensætte et træningsprogram, der passer til netop dig og teste, om du bliver bedre.

 

Endomondo

Savner du at få et ordentligt overblik over din træning på en nem og overskuelig måde? Så er Endomondo måske noget for dig. Her kan du registrere og analysere din træning på en sjov og motiverende måde.

 

Styr på sundheden

Cure4You – mobilside

Mangler du et redskab, hvor du har overblik over din sundhedsoplysninger. Med Cure4you.eu får du din helt egen helbredsjournal, hvor du samle data om dit blodtryk, vægt, blodsukker, aktivitet, søvn og meget mere. Du kan også sende oplysningerne til din læge, hvis du ønsker det.

 

Aarhus Life

Har du brug for hjælp til at komme i bedre form, få mere overskud, stoppe med at ryge eller blot leve sundere? Så hent den gratis app Aarhus Life, hvor du får en række redskaber til at nå dine mål. Du kan også tage tests for at se, hvor sund du egentlig er, og hvad din såkaldte ”body-age” er.

 

AppsCafé

AppsCaféen er et gratis tilbud til dig, der har brug for lidt hjælp til at komme i gang med at bruge din smartphone eller tablet. Vi guider dig til at finde de apps, der passer til netop dine behov. AppsCaféen finder sted på DokkX. Læs mere og find forårets program på aarhus.dk/appscafe

 

Foto: Niels Åge Skovbo