Tekst og foto: Camilla Wæver Steskow  

Sonja Frederiksen, 79, havde ingen erfaring med at undervise, men da lærerinden på hendes engelskhold stoppede, påtog hun sig rollen som frivillig tovholder, og det har hun nu været i ca. 14 år. 

Sonja er engelskholdets alderspræsident, men det kan ikke mærkes. Hun får energi af at være sammen med andre, og hun er en kvinde med smil og spræl. Hun går raskt 16 km, maler akvarel og bruger tid i haven. ”Der er jo nok lidt ‘go’ i mig,” siger hun og griner. Hendes mand kalder hende Moder Teresa, fordi hun tager sig så godt af andre.  

Engelskholdet er lige så meget et sammenhold som et sproghold, og der er fyldt med humor. Når snakken bliver for lystig på holdet, må Sonja kalde ”Order!”, og sådan flyver to timer hurtigt af sted med engelske gloser, kaffe og hygge. Til jul sender Sonja altid en julehilsen på sms til sine engelskelever. 

Lige for tiden er de otte på holdet. De har et stærkt sammenhold, men der er altid plads til nye, der har lyst til at holde hovedet i gang og være med i fællesskabet. 

Engelskholdet 

  • Sonja er tovholder for engelskholdet på Folkehuset Tranbjerg 
  • De er otte på holdet mellem 60-79 år 
  • De mødes hver mandag kl. 13.30-15.30 
  • Alt det koster er kaffe og godt humør 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.