Tekst: Maria Fast Lindegaard Foto: Niels Åge Skovbo

Det er en smuk om end kølig forårsdag i marts. Iført overtøj og tæpper har beboerne på plejehjemmet Husumvej sat sig godt til rette i havestolene på græsplænen. De er til udendørs koncert med Gårdsangerbanden, oplevelsesmedarbejdere i Sundhed og Omsorg, som synger minderne frem med en håndfuld velklingende Dansktophits krydret med flower power tøj og højt humør.

“Det er da en stor oplevelse for os og et frisk pust,” fortæller Jette Nørskov, der er beboer på plejehjemmet.

For koncerten er ikke alene en glæde for øregangene. For Jette er musikken opkvikkende, den giver hende ekstra energi, og så udfylder den tomheden, som kan snige sig ind i hverdagen.

Når musikken giver energi

Fra guitaren og banjoen slås rytmen an, og mens sangerne synger og danser i solen, så rokker, nynner og synger Jette med på alt fra Pas på den knaldrøde gummibåd, Sikken’ fest og Flower power tøj.

“Jeg har altid været glad for den slags musik. Det frisker mig op. Jeg kunne godt nok ikke alle sangene udenad, men så sang jeg bare med på omkvædet,” fortæller Jette, inden hun nynner et brudstykke af melodien til Ulla Pias så velkendte ord: Hun var i ding dong, super duper sing song, fini mini flower power tøj.