Et meningsfyldt arbejde, gode kolleger og en forstående chef fik Michael Jørgensen ud af depression og medicin og ind i en sprudlende glæde ved livet. Vejen dertil: et kærligt, men bestemt skub fra Jobbankens konsulent.

 

Selvom arbejdsdagen starter kl. 06.00, bliver der danset, sunget og fløjtet, mens varerne finder vej til de rette hylder i butikken. Der er aldrig dårlige dage på arbejde for 47-årige Michael  Jørgensen, der har ansvar for, at kunderne i REMA 1000 i Stavtrup ikke går forgæves efter mel, gryn, mandler og andre tørvarer.

 

Vægttab og livsglæde

Michael Jørgensen er førtidspensionist, arbejder i butikken på tredje år og er lige så stille trappet op fra ni til 12 timer med mere og mere ansvar og en foreløbig målsætning om 15 timer om ugen – og en plads bag kassen. Jobbet har han fundet med hjælp fra Jobbankens beskæftigelsestilbud, og for ham er der et stort lighedstegn mellem arbejde, livsglæde og livskvalitet. Eller sagt på en anden måde:

 

”Jeg kommer ud, jeg møder andre mennesker, jeg bruger mine hænder, mit hoved og min krop. Jeg har tabt 24 kilo indtil videre; har lagt min kost om og er gået over til light-øl,” fortæller  Michael Jørgensen, der også har nået en anden skelsættende milepæl:

 

Ud af osteklokken

”De sidste fire måneder har jeg været helt medicinfri. Det er så fantastisk. Medicinen lukkede mit hoved helt ned, så nu er det som om jeg pludselig ser verden igen. Jeg tænker mere klart og kreativt og har fået overskud til haven igen. Jeg er kommet ud af osteklokken!” smiler han.

 

Ikke for pengenes skyld

For 17 år siden lænsede en selskabstømmer hans anlægsgartner-virksomhed og i mange år efter var hans liv præget af depressioner og angst.

 

”Det er gået op og ned, og jeg var faktisk ved at gå helt fra snøvsen, da Erling nede fra Jobbanken en dag sagde til mig, at nu skulle jeg altså videre med mit liv. Og så sendte han mig herud.”

 

Hans chef, købmand Lise Leander, kalder butikken og dens medarbejdere for ’én stor Rema-familie,  hvor man hjælper hinanden’ og det mærkes tydeligt.

 

”Lise plejer at sige: ”Uden jer, var der ingen butik”, og hvis lokummet brænder, så ringer hun altså, og så stiller jeg gerne op. Jeg er så utrolig glad for at være her,” siger Michael
Jørgensen, der efter flere lignende jobs andre steder, ikke kan forestille sig et bedre sted at være.

 

”Jeg har tænkt mig at blive gammel her. Det giver så meget på kontoen,” siger han og tilføjer, at det ikke er pengene, han taler om:

 

”Det giver mig en voldsom tilfredshed at gå på arbejde hver dag. At være sammen med kolleger og kunder og at kunne udvikle mig. Jeg sover ganske enkelt godt efter en travl dag i butikken.”

 

TEKST Pernille Bonne FOTO Niels Åge Skovbo