Hold din jul på en højskole

”Det sør’me – det snart – DET’ JUL!” sang nisserne i DR’s julekalender Jul på slottet. Og selv om det for de fleste er for tidligt at tænke på jul allerede i oktober, så kan det godt betale sig, hvis man har planer om højskole-ophold i julen. Højskolerne Rude Strand og Saxild Strand, der begge ligger naturskønt i nærheden af Odder, tæt ved vand og omgivet af fri natur, tilbyder ophold i julen og der er, traditionen tro, rift om pladserne.

 

Jul på Saxild Strand 23. – 27. december

Et højskoleophold på Saxild Strand byder på traditionel dansk jul med alt, hvad det indebærer af mad, vin, gløgg og æbleskiver, julekager og juleunderholdning. For gæster, der har lyst, er der mulighed for at deltage i julegudstjenesten i Saxild Kirke. Der er naturligvis også mulighed for at forbrænde julesulet i husets træningslokaler og ved spadsereture langs stranden.

 

Saxild Strand er en del af FO Aarhus og Juleopholdet arrangeres og gennemføres af Saxild Strands medarbejdere i samarbejde med frivillige. Tilmeld dig og læs mere på saxild-strand.dk

 

Jul på Rude Strand 22. – 27. december

Juleophold på Rude Strand Højskole, der drives af Danske Seniorer, byder på både traditionel jul og spændende højskoleforedrag samt en udflugt til det nye Moesgaard Museum. Den traditionelle jul består af samvær om at pynte juletræet lillejuleaften, mulighed for kirkegang juleaftensdag, julemiddag og hygge juleaften og “den store julefrokost” 1. juledag. Og selvfølgelig hyggeligt samvær med andre kursister, der har valgt at fejre jul på Rude Strand.

 

Juleopholdet byder på følgende foredrag:

 • Julens traditioner i Danmark og udlandet. Foredrag v/ kulturformidler, cand. mag. Nana Mikkelsen
 • Da lysekronen faldt ned i lagkagen. Foredrag v/ fhv. højskoleforstander Niels Ole Frederiksen
 • Hvad er det du siger? Foredrag v/ musiker mm. Helge Teglgaard
 • Glæden ved at være til. Foredrag v/ fung. forstander Aage Augustinus
 • Debatten om ældre menneskers forhold i Danmark. Oplæg og debat v/ fung. forstander Eva Marie Bach

Tilmeld dig og læs mere på rudestrandhojskole.dk

 

Tekst: Pernille Bonne

2 thoughts on “Jul på højskole?”

 1. Jeg er single fra Humlebæk, men har lyst at holde jul på anden måde, gerne højskole, da vores familie har ændret form. Jeg har forsøgt via min IPad at bestille en uge i julen el lidt længere tid. Har ikke kunnet finde de informationer som ønskesd
  Min far var ofte på Rude højskole i Jylland. Men stod noget om venteliste, som ikke er smart, da jul skal planlægges nu.

  Jeg forsøgte også Krogerup med en uges ophold, men det så ud til at kurset er optaget?…?

  Jeg håber I kan finde nogle kurser jeg kan tilmelde mig. Hvad det koster som single, og da jeg ikke har bil, hvordan jeg kommer dertil.
  F
  Jeg har engang været på et højskole ophold for alle aldre. Det var også spændende.

  Venligst send mig information om gode single tilbud i en uges tid i julen.

  Mvh
  Vibeke Antczak

 2. Jeg er enlig uden familie eller børn og plejer altid at rejse væk i julen. Derfor vil jeg være glad for at modtage forslag til juleopold på en højskole.
  Jeg bor i Kokkedal, er rask og frisk

Comments are closed.