Det er her, du går hen eller ringer til, når du har spørgsmål til den nogle gange noget uoverskuelige digitale verden. Det kan være, du vil vide, hvordan du downloader og bruger apps, så du fx kan høre Vivaldi på din tablet. Måske vil du gerne på Facebook, men hvordan opretter du en profil, og hvad giver du de sociale medier rettigheder til? Vil du vide, hvordan du anvender NemID og e-Boks? Tøv endelig ikke med at tage kontakt til AppsCafeen; de kan hjælpe med (næsten) alt digitalt.

Connie Löwe har har sagt ja til at teste AppsCafeen. Normalt undersøger hun grundigt de ting, hun gerne vil blive klogere på, men for Vitals og eksperimentets skyld har hun gjort en undtagelse og har ringet til AppsCafeen for at få vejledning om podcast. Hos AppsCafeen talte hun med digital konsulent Anna Voss. Kom med på en vejledning

Anna: Hej, det er Anna. Hvad kan
jeg hjælpe dig med?

Connie: Jeg vil gerne vide noget om podcast og om, hvordan jeg vælger den rigtige. Jeg har prøvet at se på DR’s podcast, men der er så mange emner. Jeg vil gerne vide, hvordan jeg prioriterer emnerne.


Tip til apps

En god ide er at google en app, inden du downloader den, så kan du se, hvem der udbyder den og hvilke anmeldelser, den har fået.


Anna: Det kan vi sagtens finde ud af. Først skal du downloade en app, som du kan høre podcast med. Jeg kan anbefale ”Podcast Go,” som foreslår mange danske podcast og er meget overskuelig. Du går ind i din App store (iPhone, red.) eller Play butik (Android, red.) og søger på ”Podcast Go” i søgefeltet.

Connie: Der er flere forskellige Podcast Go. Der er en med annoncer og en der hedder Premium… hvad skal jeg vælge?

Anna: Du skal vælge den med cirklen og lidt brunt. Prøv at vise mig din telefon på computerskærmen… Og så skal du sige ”ja” eller ”I agree” til sikkerhedsindstillingerne, ellers kan du ikke bruge app’en. Du kan altid bagefter ændre på sikkerhedsindstillingerne på din telefon, så det passer til det du gerne vil. Hvis du hører meget podcast, så kunne det være værd at overveje at købe en version uden reklamer. Ofte koster det ikke ret meget. Måske omkring 20-30 kr. Det er premium-versionen. Du kan købe gavekort i fx Føtex til at bruge til at købe fx apps til din telefon. Så behøver du ikke have koblet dit dankort til din telefon. Det er helt almindeligt at føle sig lidt usikker i forhold til at betale for noget over nettet, så der kan gavekortene være en god løsning.

Connie: Det med gavekort og Føtex, det er lige mig.

Anna: Jeg sender dig en liste med fire apps til at lytte podcast, så kan du prøve dig lidt frem i forhold til, hvilken der føles bedst for dig.

… Vi slipper Anna og Connie her. Vejledningen fortsatte en time og Connie fik også hjælp til at opsætte mobilt hotspot på sin telefon, så hun fremover kan tage sin tablet med og gå på internettet på den via mobiltelefonens internet. En god ting, hvis du gerne vil have din tablet og internet med på farten. Vi lader Connie få det sidste ord: ”Det var SÅ interessant at tale med Anna. Hun har stor viden og er meget tålmodig. Jeg vil fremover bruge den, når jeg får behov for det. Derfor kan jeg kun anbefale, at man ringer eller tager derhen. Selvfølgelig er det bedst at sidde ved siden af hinanden, men det kan sagtens lade sig gøre over et videoopkald. Vores generation er ikke vokset op med den digitale verden, derfor må vi godt spørge om råd.”

Anna Voss

Om AppsCafeen

Anna Voss, digital konsulent hos AppsCafeen:

Nogle gange sidder vi sammen i lang tid og taler om, hvad dem, som kommer herned, har brug for hjælp til. Jeg oplever sommetider, at folk har en mobiltelefon med, som de har fået af deres børn, men ikke helt kan finde ud af at bruge. Her kan man heldigvis spørge om ALT. Mange kommer også med konkrete problemstillinger, fx at de gerne vil koble mail på deres telefon, have hjælp til at downloade app, indstille skærm så den ikke slukker så hurtigt, mv.”

Du kan ringe og lave en aftale, komme ind direkte fra gaden, og vi kan også lave videoopkald, hvis du har svært ved at komme derhen. Ingen spørgsmål er dumme, og vi bliver ved, til vi har fundet en løsning.

Hvor: DokkX-mødelokalet, på niveau 2.2 på Dokk1.
Åbningstid: onsdage kl. 10-12
Kontakt: Tlf. 60 21 94 16 (i åbningstiden)