Der bliver sunget, danset og meget andet i plejeboligerne

Plejehjemmene i Aarhus har fået nye medarbejdere.

 

En sang får smilene frem og yndlingsretten fra barndommen vækker minder, mens en klovs umiddelbarhed er god til at trænge gennem et sind påvirket af demens.

 

Pleje- og omsorgspersonalet på Aarhus Kommunes plejehjem har fået nye kolleger i form af oplevelsesmedarbejdere, der er en helt ny stillingsbetegnelse i kommunen. De første startede op 1. september 2015 og er ansat for at skabe endnu mere liv i kommunens plejeboliger og inspirere personale og pårørende til nye aktiviteter og indhold i hverdagen. Noget, personalet allerede er gode til at skabe, men som med ansættelsen af de nye medarbejdere nu får yderligere et løft og fokus.

 

”Oplevelsesmedarbejderne er en saltvandsindsprøjtning til hele vores indsats omkring besjæling og livskvalitet på plejehjemmene. Der sker allerede meget på den front, og det er ikke sådan, at de er kommet til en gold og livløs ’ørken’, hvor der ikke foregår noget som helst,” siger rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive om de nye medarbejdere og fortsætter:
”Oplevelsesmedarbejderne kommer med helt andre baggrunde og kan med deres samlede forråd af kreativitet, kunstneriske evner, gåpåmod og ’tænke-sidelæns’-tankegang ’smitte’ deres kolleger rundt omkring på plejehjemmene med livsglæde og idé-rigdom, og dét kommer både beboere, deres pårørende og personalet til gode.”

 

Syngende guldsko?

Her kan du se billeder af og læse præsentationer af de enkelte oplevelsesmedarbejdere og blandt andet få forklaringen på de syngende guldsko nævnt i overskriften.

 

Tekst: Pernille Bonne