Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er protektor for Europæisk Frivillighovedstad i Aarhus 2018.

 

”Hovedstadstitlen markerer, at Aarhus har gjort sig særligt bemærket i forhold til frivillighed, og at få Kronprinsesse Mary som protektor er en stor ære. Vi vil i 2018 fejre og udvikle frivilligheden, for det bør være nemt, sjovt og tilgængeligt at være frivillig,” siger borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for Udvalget for Frivillighed og Samskabelse i Aarhus Kommune.

 

Borgmesteren glæder sig også over, at Kronprinsesse Mary deltager i åbningen af Europæisk Frivillighovedstad 2018 21. januar.

 

”Med kronprinsessens deltagelse bliver åbningen festlig og vil skabe en helt særlig opmærksomhed omkring det frivillige arbejde. Som vi kan se med kulturhovedstadsåret, skaber en titel muligheden for at give et område særlig opmærksomhed og udvikle det – det er hele idéen med Europæisk Frivillighovedstad,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Også rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive, der tog initiativ til at søge titlen, glæder sig:

 

”Det er en stor ære, at Kronprinsesse Mary vil være protektor for Europæisk Frivillighovedstad 2018. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi forventet, da vi for godt et år siden fik ideen til at søge om at blive frivillighovedstad. Aarhus kan noget særligt med frivillighed, og alene på sundheds- og ældreområdet er mange mennesker involveret i at skabe aktiviteter. Kronprinsesse Marys deltagelse får stor betydning for opmærksomheden omkring Aarhus som frivillighovedstad.”

 

Tekst: Thomas Chemnitz
Foto: Steen Evald