Kog oksebouillon fra bunden

Folkestedet har delt deres opskrift på hjemmelavet oksebouillon med os – og det synes vi skal komme alle til gode. Herunder finder du madopskriften på bouillon med okseben. Opskriften giver ca. 1,25 liter bouillon. Det tager lidt tid at lave, men smagen gør det hele værd!

 

Oksebouillon

 

Ingredienser

900 g okseben

1 løg, grofthakket

1 porre, grofthakket

4 gulerødder, i skiver

2 stilke bladselleri, grofthakkede

1 laurbærblade

2 kviste frisk timian, tørret kan også anvendes

4 kviste frisk persille, tørret kan også anvendes

1 tsk. hele peberkorn, farven er ligegyldig

½ tsk. salt

1,75 l vand

 

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 220°c. Læg benene i en bradepande, og steg dem i ca. 40 minutter. Hæld benene over i en gryde, og tilsæt alle de øvrige ingredienser, tilsæt vand, og bring bouillonen i kog. Skru ned for varmen, og lad bouillonen småkoge i ca. 3 timer. Skum jævnligt undervejs. Si bouillonen gennem en si, og stil den til side til den skal bruges.

 

Du kan sagtens fryse bouillonen ned.