
Folkestedet har delt deres opskrift på hjemmelavet oksebouillon med os – og det synes vi skal komme alle til gode. Herunder finder du madopskriften på bouillon med okseben. Opskriften giver ca. 1,25 liter bouillon. Det tager lidt tid at lave, men smagen gør det hele værd!
Oksebouillon
Ingredienser
900 g okseben
1 løg, grofthakket
1 porre, grofthakket
4 gulerødder, i skiver
2 stilke bladselleri, grofthakkede
1 laurbærblade
2 kviste frisk timian, tørret kan også anvendes
4 kviste frisk persille, tørret kan også anvendes
1 tsk. hele peberkorn, farven er ligegyldig
½ tsk. salt
1,75 l vand
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 220°c. Læg benene i en bradepande, og steg dem i ca. 40 minutter. Hæld benene over i en gryde, og tilsæt alle de øvrige ingredienser, tilsæt vand, og bring bouillonen i kog. Skru ned for varmen, og lad bouillonen småkoge i ca. 3 timer. Skum jævnligt undervejs. Si bouillonen gennem en si, og stil den til side til den skal bruges.
Du kan sagtens fryse bouillonen ned.