Klumme:

En lillebitte muteret mikroorganisme; en virus, har i den grad forandret vores verden. Både på kort og på længere sigt er vi nu klar over, at tingene ikke bliver, som de var. MEN virussen har også demonstreret en ældgammel og dyb sandhed – en sandhed, som vi nogle gange glemmer, og som nu igen står lysende klar: “Vi er alle afhængige af hinanden.”

Vi ved nu, at det ikke er nok med fine erklæringer om solidaritet og medmenneskelighed. Den måde jeg opfører mig på, påvirker ikke kun mine nærmeste og mine naboer, men også indirekte den svagelige på plejecenteret, den socialt udsatte osv.

Netop de hjemløse og udsatte borgere er i denne tid særlig ramt af krisen. Mange af de væresteder, de søgte trøst og varme hos, er lukket, og flere herberger har nedbragt antallet af pladser. I Røde Kors Aarhus har vi midlertidig måttet indstille eller omstille de fleste af vores frivillige hjælpetilbud f.eks. vores besøgstjeneste. Til gengæld har vi styrket vores hjælpeindsats overfor de mest udsatte borgere. Sammen med Folkekirken i Aarhus, Kirkens Korshær og Blå Kors har vi forlænget åbningen af Aarhus Vinterherberg.

Samtidig har organisationerne åbnet et “suppekøkken” i Ungdomskirken i Nørre Alle. Her kan hjemløse og andre socialt udsatte få et varmt måltid mad alle ugens 7 dage. Vi står også klar til at åbne et nødherberg. Novo Nordisk Fonden har stillet de nødvendige ressourcer til rådighed til alle disse indsatser. Vi har allerede en del, der har meldt sig som frivillige i dette arbejde og vi tror, der kommer flere. For vi er som mennesker instinktivt klar over, at vi er afhængige af hinanden.

Lars Bundgaard, næstformand for Røde Kors Aarhus og formand for Aarhus Vinterherberg