I Aarhus 1900 MTB er fællesskabet i højsædet. Alle er velkomne uanset højde og drøjde, alder og erfaring. Alle kan være med i Aarhus 1900 MTB. Klubben spænder vidt fra yngste mand på 13 år til ældste mand på 61. Finn Nyboe er alderspræsident og han forklarer, hvorfor han kører på mountainbike.

 

Solgt efter første tur

”Jeg købte en cykel sidste efterår og kørte en tur i skoven – og så var jeg bare solgt. Efter en måneds tid alene på cyklen meldte jeg mig ind i en klub. Det giver et adrenalin-kick at drøne rundt herude. Det er sjovt, og du kommer nogle steder, som du ellers ikke ville.”

 

Af sted sammen

”Jeg har haft mange medlemsskaber i fitnessklubber, som jeg aldrig har brugt. Det handler om at komme af sted sammen med nogle andre. Vi har et fantastisk sammenhold og et godt kammeratskab. Fra min første færd har jeg oplevet et stort engagement og gutterne har hjulpet mig godt i gang. Vi kører ud sammen som et hold og bakker hinanden op,” siger Finn Nyboe.

 

En snak over kaffen

Thomas Udengaard er bestyrelsesmedlem og fortæller, at klubben har stort fokus på det sociale: ”Vi er sammen en halv time før og efter hver træning, hvor vi får en kop kaffe eller en kop kakao. Så får vi snakket om løst og fast. Det er vigtigt for os, at vi kommer hinanden ved, og derfor holder vi også små arrangementer som suppeaftener og grillhygge. De dage, hvor der er slået noget socialt op, er også de dage, der kommer flest.”

 

Plads til alle

”Vi har en række trænere, der er dedikeret til at tage sig af nye ansigter, så man bliver en del af et hold lige fra starten. Er du helt uerfaren, bliver det begyndergruppen, der tager hånd om dig. Vi gør meget ud af, at alle kan være med. Der er altid en mand, der kører bagerst og samler op, så der er ikke nogen, der bliver efterladt ude i skoven. Fællesskabet er det vigtigste, og vi starter og slutter fælles alle sammen.”

Har du lyst til at køre en prøvetur med Finn, Thomas og de andre i klubben? Så find Aarhus 1900 MTB’s aktivitet på genlydaarhus.dk

 

 

Tekst: Jørgen Kisa Petersen

Foto: Niels Aage Skovbo