Min bedste opskrift

Jægergryde

200 g bacon i tern

500 g hakket oksekød

1 hvidkålshoved

5 gulerødder

salt + peber

Svits bacon i en gryde, tilsæt det hakkede oksekød og steg det godt igennem. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver, skær kålhovede t i kvarte og snit det fint. Gulerødder og kål kommes i gryden, og det hele steger under låg, til kålen er klar og gulerødderne møre. Rør godt rundt i gryden med jævne mellemrum.

Vi elskede den ret i vores familie. Vi lavede en STOR grydefuld; men da pengene var små i 50’erne, var der ikke ret meget kød i. Og i stedet for bacon brugte vi dengang en røget flæskesnitte. Vi børn mente, at retten hed Jægergryde, for man skulle virkelig på jagt for at finde de små kødstykker i gryden; men det smagte himmelsk – og jo flere gange, det blev varmet – der var jo til nogle dage i den store gryde – jo bedre smagte det.

Og så et tip. Vi brugte en gammeldags brødmaskine til at snitte kålen. Det er nemt, og det bliver fint snittet kål. Jeg har selv stadig en gammel brødmaskine stående netop til det samme.

Mange hilsner

Edith Clausen

Brabrand