Jobkonsulent i KLAP, Keld Hvalsø Nedergaard, glæder sig over at mere end 2000 førtidspensionister har fået job gennem KLAPjob. VITAL har spurgt ham, hvad hemmeligheden er.

Samspil med virksomheder

En af forklaringerne på succesen med at skabe job til førtidspensionister er det gode samarbejde med jobcentret og en række landsdækkende virksomheder, f.eks. Dansk Supermarked, som har valgt KLAP som samarbejdspartner. ”Detailhandlen har generelt jobfunktioner og -rutiner, som egner sig godt for KLAP’s målgruppe,” fortæller Keld Hvalsø Nedergaard.

 

Job skal være synlige

En anden vigtig ting er synlighed. Alle jobs lægges på jobnet.dk, hvor de kan ses og søges af alle. KLAP sidestiller job til førtidspensionister med andre job, og opfordrer virksomheder til at slå alle ledige job op – også dem med få arbejdstimer – og lade KLAP om at håndtere processen.

 

Ønsker borgeren et job?

”Vi har fokus på, om borgeren virkelig ønsker et job. Det er det eneste, der tæller,” siger Keld Hvalsø Nedergaard. Han er konstant på farten for at snakke job med virksomheder og borgere. ”KLAP tænker i volumen – i at give mange mulighed for job. Men vi bruger flest kræfter på at lave det rigtige match. Lykkes det ikke i første forsøg, prøver vi hellere noget andet ret hurtigt frem for at bruge tid på at lave om på job eller ansøger,” understreger Keld Hvalsø Nedergaard.

 

Tekst og foto: Lisbeth Nygaard Pedersen