DokkX åbner en ny udstilling

Fællesskab og kommunikation – fra 11. oktober 2016 til 18. marts 2017. 

Uanset om vi er syge eller raske, har vi brug for fællesskaber og for at kunne være i kontakt med hinanden. Stephen William Hawking er matetik-professor på Cambridge og en af verdens førende teoretiske fysikere. Han er også fysisk lammet og uden talesprog som følge af sygdommen ALS. Og er dermed et levende eksempel på, hvor meget det betyder at kunne kommunikere med andre og være en del af et fællesskab. På DokkX kan du det næste halve år se og prøve blandt andet det øjenstyringssystem, der gør det muligt for mennesker som Stephen Hawking at tale gennem en computer, ligesom du vil kunne se, hvordan en computer kan styres med tungen.

 

Social teknologi

Og meget, meget mere: DokkX’ udstilling Fællesskab og Kommunikation viser nogle af de utallige muligheder, teknologien giver os for at holde kontakt på tværs af afstande, fysiske og kognitive barrierer. Prøv for eksempel en social robot, der styrker kontakten til familie og venner under ophold på sygehus eller på plejehjem og som hjælper børn, der i en periode er indlagt på hospitalet, til stadig at kunne deltage i skolens fællesskab.

 

Apps til alle

Udstillingen præsenterer en lang række teknologier, apps og redskaber, som alle understøtter muligheden for fællesskab og kommunikation i bred forstand – for eksempel findes der et hav af apps, der gør det muligt for mennesker med ordblindhed at færdes ubesværet på nettet og sociale medier og i den fysiske verden. Ligesom udstillingen rummer teknologier, der sætter fokus på familiens energiforbrug og dets betydning for miljøet omkring os. Målgruppen for udstillingen er alle, lige fra den miljøbevidste familie til den svagtseende ældre over mennesker med fysiske eller kognitive funktionsnedsættelser som hjerneskade og demens, fagpersoner og pårørende. Men også bare børn, unge og voksne, der elsker teknologien og dens muligheder.

 

DokkX’ populære udstilling om Sundhed og træning får lov at fortsætte i mindre skala sammen med den nye udstilling. Det betyder, at du stadig kan komme og prøve sjove motions- og kognitionsaktiviteter som Play Alive, Touch & Play samt afstressende kuglestole, holdningstrøjer til en rankere ryg og en række hjælpemidler, der gør hverdagen lettere.

 

Tekst: Pernille Bonne