sund livsstil

Vil du egentlig gerne spise sundere og i gang med at dyrke motion – udover gåturene med hunden og søndags-cykelturen til bageren?

Og kan du bare ikke tage dig sammen til at komme i gang? Der er mange muligheder for at få hjælp, råd og vejledning til en sundere og mere aktiv tilværelse. Sund Livsstil i Idrætsforeningen er én af dem.

Citater fra to tidligere deltagere i ’Sund Livsstil i Idrætsforeningen’: ”Fællesskabet har hjulpet mig til at holde fast i mine nye vaner.” Før, da jeg var på slankekur, fik jeg bare et stykke tørt kød, og så tog jeg kiloene på bagefter! I dag har jeg lært, at det handler om at stimulere alle smagene – at få noget surt og noget salt og noget sødt osv. ind i maden. Da Sund Livsstil-forløbet sluttede, var jeg slet ikke klar til at klare mig selv, så jeg fortsatte sammen med nogle af de andre på et gå-hold, siger Anni.

”Jeg har fundet ud af, at det er mere mentalt end fysisk, at min krop har brug for sukker.” Jeg gik på Sund Livsstil pga. mit kolesteroltal. Vi snakkede jo om alverdens ting på holdet. Både om kosten, men også om vigtigheden af motionen – kostomlægning alene gør det ikke. Jeg fandt ud af, at mine portioner skal være mindre – man skal ikke spise så meget, men det er man jo tilbøjelig til, fordi det er hyggeligt, siger Bent.

Anni og Bent har begge deltaget i de første 12 ugers forløb i Projekt Sund Livsstil I Idrætsforeningen. Projektet foregår i et samarbejde mellem fire aarhusianske idrætsforeninger og Folkesundhed Aarhus. I gruppen dyrker de motion og udveksler erfaringer og støtter hinanden i at leve sundere.

 


Sådan kommer du i gang med Sund Livsstil

 Gå ind på aarhus.dk/sundlivsstilif 

FAKTA

 De 4 idrætsforeninger, der deltager i Sund Livsstil i Idrætsforeningen, er: Sabro Idrætsforening – Skødstrup Sportsforening – Beder-Malling Idrætsforening – TST Tilst 

Vil du vide mere

 … om de tilbud, som Folkesundhed Aarhus har, så gå ind på folkesundhedaarhus.dk 

Tekst: Ingrid Terkelsen